Főoldal / Desszertek / Pudingos-leveles párna őszibarackkal

Pudingos-leveles párna őszibarackkal

Pudingos-leveles párna őszibarackkal

Pudingos-leveles párna őszibarackkal

Hozzávalók:

  • 1 cs. leveles tészta
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 4-5 ek. porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 5 dl tej

A karamellizált őszibarackhoz:

  • 3-4 db őszibarack
  • 2-3 ek. barna cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • csipet őrölt fahéj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az előnyújtott leveles tésztát, vágjuk fel hat egyforma darabra. Ezután a szélektől kb. egy centiméterre, a késhegyével vágjuk be félig a tésztát, majd a közepét villával böködjük meg. (vigyázzunk hogy ne vágjuk át egészen a tésztát!!!!)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd magasabb hőmérsékleten süssük szép pirosra, ropogósra. Ezután vegyük ki a sütőből, majd hűtsük ki teljesen mielőtt megtöltenénk a pudingos krémmel.

A porcukrot keverjük simára a tojássárgájával, majd keverjünk hozzá egy kevés tejet, végül pedig a pudingport is.

A maradék tejet melegítsük forráspontig a vaníliás cukorral, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a pudingos keveréket. Ezután állandó keverés mellett, addig főzzük hogy besűrűsödjön.

A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd keverjük hozzá a még forró pudinghoz. Ezután hűtsük ki teljesen. (közben egyszer-kétszer keverjük át)

A barackok haját húzzuk le, majd ízlés szerint daraboljuk fel.

Ezután tegyük bele egy serpenyőbe, majd adjuk hozzá a barna cukrot, és a vaníliás cukrot. Ezután néha, óvatosan megkeverve addig karamellizáljuk, még a barack megpuhul, és a cukros-szirup kissé besűrűsödik. (ha a barack túl sok levet engedne, akkor félpuhán szedjük ki a szirupból, majd úgy sűrítsük be) Végül hűtsük ki egészen.

Tálalás előtt a teljesen kihűlt pudingos krémet, és a karamellizált őszibarackot kanalazzuk a leveles tésztára, majd úgy kínáljuk.

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére