Főoldal / Kelt tészták / Aszalt paradicsomos tördelős pogácsa, pörkölt mellé

Aszalt paradicsomos tördelős pogácsa, pörkölt mellé

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Aszalt paradicsomos tördelős pogácsa, pörkölt mellé

Aszalt paradicsomos tördelős pogácsa, pörkölt mellé

Hozzávalók:

  • 1 kg finomliszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1 dl langyos, enyhén cukrozott tej
  • 1 teáskanál só
  • 20 dkg margarin
  • a napon szárított paradicsomról letöltött rozmaringos, fokhagymás fűszerolaj (kb. 1 dl)
  • 1 pohár joghurt (150 g)
  • ugyanennyi langyos tej (amivel kiöblítjük a joghurtos poharat)
  • 1 csomó újhagyma zöldje
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 20 dkg napon szárított paradicsom
  • kevés csípős ketchup
  • 1 kanál zsemlemorzsa
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Langyos, enyhén cukrozott tejbe morzsoljuk az élesztőt, majd mikor felfutott a lisztre öntjük.

A karikára vágott újhagyma zöldet kevés margarinon megdinszteljük.

Az élesztős liszthez hozzáadjuk az aszalt paradicsomról leöntött fűszeres olajat, a joghurtot, valamint a tejet, amivel előtte kiöblítettük a joghurtos poharat, 20 dkg margarint, 1 ek. sót, valamint őrölt borsot (ízlés szerinti mennyiséget) és a dinsztelt újhagymaszárat. Jól összegyúrjuk, fél órát kelesztjük majd újból átgyúrjuk és még egyszer fél órát kelni hagyjuk.

Elkészítjük a tölteléket. A napon szárított paradicsomot, zsemlemorzsával, és csípős ketchuppal dúsítjuk. (ha valaki nem szereti a csípőset, használhat simát helyette)

A tésztát nem nyújtjuk ki, csak kilapogatjuk kb. 1/2 cm vastagra. 7 cm átmérőjű szaggatóval köröket vágunk belőle, majd 1 – 1 kanálnyi tölteléket teszünk  mindegyiknek a közepébe. Figyelve rá, hogy aszalt paradicsom is jusson bele.

Minden darabot jól összefogunk, majd golyó alakra formázunk. Kivajazott teflonos piteformába rakjuk kör alakban úgy, hogy az összehajtott rész kerüljön alulra. Közepébe rakjuk azt az edényt, amiben a pörköltet kívánjuk tálalni. (hiszen ezt köretként is kínálhatjuk pörkölt mellé) A tálba vizet töltünk majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére