Főoldal / Egytálételek / Spárga rakottas

Spárga rakottas

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Spárga rakottas

Spárgás rakottas

Hozzávalók:

  • 1 cs. zöld spárga
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 6 db tojás (nagy)
  • 10 dkg sajt (pl. edami, trappista..)

A mártáshoz:

  • 1 db vöröshagyma (közepes)
  • 2 ek. liszt (púpozott)
  • 2 tk. magos dijoni mustár
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fehér bors (ízlés szerint)
  • 1 kk. őrölt szerecsendió
  • 10 dkg reszelt sajt (pl. edami, trappista..)
  • 10 dkg vaj
  • kb. 6 dl tej
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A spárgát hajlítsuk meg, törjük le a fás részét, alaposan mossuk meg, vágjuk le a bimbót, a szárrészt pedig daraboljuk fel. Ezután enyhén sós vízben főzzük roppanósra, majd szűrjük le, és tegyük félre.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük egymásmellé a baconszeleteket, és közepes hőmérsékletű sütőben, pár perc alatt süssük szép pirosra.

A tojásokat főzzük keményre, majd vékonyan szeleteljük fel. A sajtot reszeljük le, és tegyük félre.

A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.

A vajat hevítsük fel egy serpenyőbe, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá a mustárt, sózzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, keverjük alaposan össze, majd szórjuk meg a liszttel, és állandó keverés mellett pirítsuk pár pillanatig, majd vegyük le a tűzről.

Ezután adjuk hozzá a tejet, keverjük simára, csomómentesre, majd tegyük vissza a tűzre, és kevergetve főzzük sűrűre a mártást. (ha túl sűrű lenne a mártás, egy kevés tejet öntsünk még hozzá)

Amikor a mártás kellően besűrűsödött, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a reszelt sajtot, és keverjük alaposan össze.

Egy sütőformát kenjünk ki vajjal, majd kanalazzunk bele pár evőkanál mártást. Ezután szórjuk rá az előzőleg roppanósra főzött spárga felét, majd szintén kanalazzunk rá a mártásból.

Ezután helyezzük rá a pirosra sült baconszeleteket, pakoljuk rá a felszeletelt főtt tojást, kanalazzunk rá pár kanál mártást, szórjuk rá a maradék spárgát, majd kanalazzuk rá a maradék mártást.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 30 percig. Ekkor vegyük ki a sütőből, helyezzük rá a spárgabimbókat, majd szórjuk meg reszelt sajttal, tegyük vissza a sütőbe, és süssük szép pirosra.

Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd úgy kínáljuk.

Spárga rakottas 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (311 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére