Főoldal / Kelt tészták / Csengeri joghurtos kifli

Csengeri joghurtos kifli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Csengeri joghurtos kifli

Csengeri joghurtos kifli

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 1 tk. só
  • 1 dl tej
  • 7,5 dkg margarin
  • 1/2 dl étolaj
  • 1 db tojás
  • 1 cs. szárított élesztő
  • 1 pohár natúr joghurt (150 grammos)

A tetejére:

  • 5 dkg trappista sajt

 

Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojást felverjük, egy keveset hagyjunk belőle a kiflik lekenéséhez.
A lisztet az élesztőt, a joghurtot, a tojást, és az étolajat összekeverjük, majd a langyos tejjel sima tésztává dagasztjuk.
Letakarva fél órát pihentetjük.

A megkelt tésztát 4 cipóra osztjuk és egyenként palacsinta nagyságúra nyújtjuk.
A margarint a sóval habosra keverjük, ezután megkenünk vele négy tésztalapot, majd egymásra rakjuk.

A lapot 12 cikkre vágjuk.

A szélesebb felével kezdve feltekerjük, és a félre tett felvert tojással lekenjük a tetejét.  Megszórjuk a reszelt sajttal majd 180 fokon 20 percig sütjük.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (270 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére