Gyümölcs torta
Hozzávalók:A tésztához:
A kémhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és alaposan elkeverjük. A masszát egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. (kb. 30-35 perc) A formában hagyjuk kihűlni, majd 3 lapba elvágjuk.
A pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük majd hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a puha margarint, majd a krémbe forgatjuk a meggy szemeket. A krémmel megtöltjük a lapokat. A tetejét is vékonyan áthúzzuk a krémmel.
A torta tetejét körbe rakjuk magozott meggy szemekkel, majd a ribizli szemeket rakjuk rá. A lekvárt 3 ek. vízzel felolvasztjuk, hozzáadjuk a zselét, és a leírás szerint elkészítjük. Ha langyosra hűlt, a torta tetejére öntjük.
A torta oldalát és a szélét keményre vert tejszínhabbal díszítjük. Fogyasztásig a hűtőben tároljuk.
Tipp / megjegyzés:
A tortába tehetünk más gyümölcsöt is, csak akkor a lekvárt is olyat válasszunk ami hozzá a illik a gyümölcshöz.