Főoldal / Torták / Joghurtos túrókrém torta erdei gyümölcsökkel

Joghurtos túrókrém torta erdei gyümölcsökkel

 Joghurtos túrókrém torta erdei gyümölcsökkel

Joghurtos túrókrém torta erdei gyümölcsökkel

Hozzávalók:

(26 cm-es formához):

A tortalaphoz:

  • 2 db tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 cs. sütőpor

A túrókrémhez:

  • 25-30 dkg natúr krémtúró (pl: Aldi)
  • 3,5 dl görög joghurt
  • 20 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2,5 dl hulala vagy meggle tejszín (vagy habtejszín)
  • 12 g zselatin (pl: Horváth Rozi)
  • 1 dl víz

Az eper öntethez:

  • 10 dkg eper
  • 2 ek. cukor
  • 1 ek. víz

A díszítéshez:

  • 2 dl tejszín
  • eper
  • áfonya
  • málna
  • szeder
  • …stb
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Első lépésként egy piskótalapot sütünk az alábbiak szerint.
Egy tálba teszünk 2 egész tojást, 8 dkg porcukrot, a vaníliás cukrot és habverővel fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a fél csomag sütőporral elkevert 10 dkg lisztet és elkeverjük. A piskótamasszát sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és 180 fokon kb. 12 perc alatt megsütjük.

Készítsük el a krémet.
A krémtúrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és héját, valamint a joghurtot tegyük egy tálba és alaposan keverjük össze.
A vizet forrósítsuk fel, majd oldjuk fel benne a zselatint. Kevergessük, amíg langyosra hűl, majd öntsük a túrós krémhez és keverjük el alaposan. A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, forgassuk a túrós krémbe.

A kihűlt tortalapról húzzuk le a sütőpapírt majd tegyük vissza a kapcsos tortaforma aljába. Simítsuk rá a túrókrémet majd tegyük a hűtőbe egy egész éjszakára.

A díszítéshez készítsük el az eper öntetet.
Az apróra vágott epret a cukorral és a vízzel egy lábosba tesszük. Alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve melegítjük. Amikor olyan az állaga mint a lekvárnak egy botmixerrel pürésítjük. Szükség szerint 1-2 teáskanál vízzel hígítunk rajta, és ha zavarnak a magok egy szűrőn át is passzírozhatjuk. Félretesszük, hogy teljesen kihűljön.

A megdermedt tortát egy éles késsel óvatosan körbevágjuk a forma mellett, majd levesszük róla a tortagyűrűt.
A torta tetejét habbá vert tejszínnel, ízlés szerint eper, áfonya, szeder, málna szemekkel és az epres öntettel díszítjük.
Akár azonnal is fogyaszthatjuk vagy tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére