Joghurtos túrókrém torta erdei gyümölcsökkel
Hozzávalók:(26 cm-es formához): A tortalaphoz:
A túrókrémhez:
Az eper öntethez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
Első lépésként egy piskótalapot sütünk az alábbiak szerint.
Egy tálba teszünk 2 egész tojást, 8 dkg porcukrot, a vaníliás cukrot és habverővel fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a fél csomag sütőporral elkevert 10 dkg lisztet és elkeverjük. A piskótamasszát sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és 180 fokon kb. 12 perc alatt megsütjük.
Készítsük el a krémet.
A krémtúrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és héját, valamint a joghurtot tegyük egy tálba és alaposan keverjük össze.
A vizet forrósítsuk fel, majd oldjuk fel benne a zselatint. Kevergessük, amíg langyosra hűl, majd öntsük a túrós krémhez és keverjük el alaposan. A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, forgassuk a túrós krémbe.
A kihűlt tortalapról húzzuk le a sütőpapírt majd tegyük vissza a kapcsos tortaforma aljába. Simítsuk rá a túrókrémet majd tegyük a hűtőbe egy egész éjszakára.
A díszítéshez készítsük el az eper öntetet.
Az apróra vágott epret a cukorral és a vízzel egy lábosba tesszük. Alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve melegítjük. Amikor olyan az állaga mint a lekvárnak egy botmixerrel pürésítjük. Szükség szerint 1-2 teáskanál vízzel hígítunk rajta, és ha zavarnak a magok egy szűrőn át is passzírozhatjuk. Félretesszük, hogy teljesen kihűljön.
A megdermedt tortát egy éles késsel óvatosan körbevágjuk a forma mellett, majd levesszük róla a tortagyűrűt.
A torta tetejét habbá vert tejszínnel, ízlés szerint eper, áfonya, szeder, málna szemekkel és az epres öntettel díszítjük.
Akár azonnal is fogyaszthatjuk vagy tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.