Főoldal / Desszertek / Tekercses finomság Eta módra

Tekercses finomság Eta módra

 Tekercses finomság Eta módra

Tekercses finomság Eta módra

Hozzávalók:

A kakaós tésztához:

  • 2×6 db tojás
  • 2×12 dkg porcukor
  • 2×2 ek. víz
  • 2×2 ek. étolaj
  • 2×10 dkg liszt
  • 2×4 dkg kakaópor
  • 2×6 g sütőpor

A tekercsekhez:

  • 7 db tojás
  • 7 ek. liszt
  • 7 ek.cukor
  • 1 csipet só
  • fél cs. sütőpor
  • ribizlilekvár

A krémhez:

  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 20 dkg teavaj
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 2,5 dl habtejszín
  • 0,5 dl víz
  • 2 tk. zselatin
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 10 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk kétszer, 30×40 cm-es tepsiben.

A krémhez a pudingot a tejel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot keményre verjük. A margarint és a vajat a kihűlt pudinghoz hozzákeverjük, együtt jól kihabosítjuk, majd a tejszínhabot is beleforgatjuk.

A zselatint a langyos vízben feloldjuk, majd azt is hozzákeverjük. 10-15 percre hűtőbe tesszük a krémünket.

A tekercsekhez 7 tojásról piskótalapot sütünk, ha kihűlt, ribizlilekvárral megkenjük, feltekerjük, és vékony szeletekre vágjuk.
Összeállítás:

Barna tészta, majd a krém. Szeletelt piskótatekercsek ráfektetve, majd újból a krém és végül a másik tészta.

Díszítés ízlés szerint.

Eta (49 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére