Főoldal / Sertés ételek / Sült hús resztelt májjal, sült hasáb burgonyával

Sült hús resztelt májjal, sült hasáb burgonyával

Sült hús resztelt májjal, sült hasáb burgonyával

Sült hús resztelt májjal, sült hasáb burgonyával

Hozzávalók:

  • 1 kg tarja
  • 30 dkg máj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 nagy fej hagyma
  • bors
  • ételízesítő
  • pörköltszaft kocka
  • 1 kávés pohár bor
  • olaj
  • 1 kg burgonya
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A húst felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, és forró serpenyőben  kevés olajon mindkét oldalát, hirtelen fehéredésig pirítjuk. Majd a visszamaradt olajjal együtt tepsibe rakjuk. Megszórjuk a zúzott fokhagymával, vizet öntünk alá, és alufóliával letakarva sütőben, közepes hőfokon készre pároljuk. Ha puha a hús levesszük róla a fóliát. hogy pirulni tudjon.

A hagymát apróra felvágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk. A májat vékony csíkokra szeljük, és a hagymára téve, hirtelen fehéredésig sütjük. Fűszerezzük,hozzáadjuk a pörköltszaft kockát, kevés vizet teszünk alá, hozzáöntjük a bort, és rövid idő alatt készre pároljuk.

A burgonyát meghámozzuk, gerezdekre vágjuk, megmossuk, leszárítjuk, és forró olajban aranyszínűre sütjük.

A húst a resztelt májjal, sült burgonyával, és tetszés szerinti savanyúsággal kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
A májat rövid ideig süssük, mert minél tovább sütjük annál keményebb lesz. A májat és a burgonyát a tányéron sózzuk csak meg, mert a májat a só megkeményíti.

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére