Főoldal / Desszertek / Almás kekszes csoda

Almás kekszes csoda

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás kekszes csoda

Almás kekszes csoda

Hozzávalók:

  • háztartási keksz (kb. 25-30db)
  • 1,5 kg alma
  • 15  dkg cukor
  • 400 ml tejszín
  • 20 dkg mascarpone
  • 2  csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag vaníliás puding
  • mandula
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGlutén mentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktóz mentes:nem

Elkészítés:

Az almát lereszeljük, és a cukorral összefőzzük (pépesre főzzük), mikor a leve elpárolgott belekavarjuk a két csomag pudingport és összefőzzük.

A krémet hűlni hagyjuk.

Kikavarjuk mascarponét a vaníliás cukorral,majd összekeverjük a keményre felvert tejszínhabbal.

A tortaforma keretét egy tálalótálra tesszük, és kirakjuk az alját keksszel.

Erre egy réteg almát, majd egy réteg krémet teszünk.

Ezt 2szer megismételjük, a mascarponés krémmel fejezzük be a torta összeállítását.

A tetejét pirított mandulával díszítjük. Lehet dióval, vagy mogyoróval, ízlés szerint.

Almás kekszes csoda 5.00/5 (2 értékelés)

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére