Főoldal / Desszertek / Almás kekszes csoda

Almás kekszes csoda

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás kekszes csoda

Almás kekszes csoda

Hozzávalók:

  • háztartási keksz (kb. 25-30db)
  • 1,5 kg alma
  • 15  dkg cukor
  • 400 ml tejszín
  • 20 dkg mascarpone
  • 2  csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag vaníliás puding
  • mandula
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

Az almát lereszeljük, és a cukorral összefőzzük (pépesre főzzük), mikor a leve elpárolgott belekavarjuk a két csomag pudingport és összefőzzük.

A krémet hűlni hagyjuk.

Kikavarjuk mascarponét a vaníliás cukorral,majd összekeverjük a keményre felvert tejszínhabbal.

A tortaforma keretét egy tálalótálra tesszük, és kirakjuk az alját keksszel.

Erre egy réteg almát, majd egy réteg krémet teszünk.

Ezt 2szer megismételjük, a mascarponés krémmel fejezzük be a torta összeállítását.

A tetejét pirított mandulával díszítjük. Lehet dióval, vagy mogyoróval, ízlés szerint.

Almás kekszes csoda 4.75/5 (4 értékelés)

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

A lap tetejére