Elmentem!Almás kekszes csoda
Hozzávalók:
- háztartási keksz (kb. 25-30db)
- 1,5 kg alma
- 15 dkg cukor
- 400 ml tejszín
- 20 dkg mascarpone
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 csomag vaníliás puding
- mandula
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1000-1500 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
6 főre |
Glutén mentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktóz mentes: |
nem |
|
Elkészítés:
Az almát lereszeljük, és a cukorral összefőzzük (pépesre főzzük), mikor a leve elpárolgott belekavarjuk a két csomag pudingport és összefőzzük.
A krémet hűlni hagyjuk.
Kikavarjuk mascarponét a vaníliás cukorral,majd összekeverjük a keményre felvert tejszínhabbal.
A tortaforma keretét egy tálalótálra tesszük, és kirakjuk az alját keksszel.
Erre egy réteg almát, majd egy réteg krémet teszünk.
Ezt 2szer megismételjük, a mascarponés krémmel fejezzük be a torta összeállítását.
A tetejét pirított mandulával díszítjük. Lehet dióval, vagy mogyoróval, ízlés szerint.
Almás kekszes csoda 4.75/5 (4 értékelés)
Vicuska1 (143 Recept)Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett.
Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.