Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Diós vaníliakrémes tornyok

Diós vaníliakrémes tornyok

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Diós vaníliakrémes tornyok

Diós vaníliakrémes tornyok

Hozzávalók:

  • 8 ek. darált dió
  • 8 ek.l liszt
  • 1/4 cs. sütőpor
  • 8 ek. cukor
  • 1 tk. étkezési keményítő
  • 1 db tojás
  • 2 ek. ásványvíz
  • 8 ek. olaj

A krémhez:

  • 18 dkg puha vaj (vagy margarin)
  • 25 dkg cukor
  • 2,5 dl víz
  • 5 dkg liszt
  • rumaroma

A tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • félbevágott dió
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Amikor összeállt, két egyenlő részre osztjuk. Vastagabbra kinyújtjuk, és egy tepsi hátulján külön-külön megsütjük őket 180 fokos sütőben.

Amíg a lapok sülnek elkészítjük a krémet.
A cukrot lassú tűzön karamellizálni kezdjük, mikor felolvadt levesszük a tűzről és hozzáadjuk a vajat, majd 1 dl vizet is beleöntünk. (Vigyázzunk a felcsapódó gőzzel) Visszatesszük a tűzre, majd amikor már forró, a maradék vízzel kikevert lisztet is a karamellhez öntjük és lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Levesszük a tűzről és rumaromát keverünk bele.

A kihűtött lapokat összetöltjük a krémmel. Pár órára hűtőbe tesszük, de akár egy éjszakán át is állhat.
Egy pohárral kiszaggatjuk a süteményeket, de akár kockákra vagy háromszögekre is felvághatjuk. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és minden sütemény tetejére csorgatunk egy kicsit belőle amit fél szem dióval koronázunk meg.

Fogyasztásig hűtőszekrénybe tesszük.

Diós vaníliakrémes tornyok 3.20/5 (10 értékelés)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére