Főoldal / Torták / Mézes puszedli torta

Mézes puszedli torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Mézes puszedli torta

mezes-puszedli-torta

Hozzávalók:

A puszedlikhez:

  • 35 dkg liszt
  • 12 dkg méz
  • 5 dkg barna cukor
  • 1 db tojás
  • 1 db tojás sárgája
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 ek. tejföl
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál mézeskalácsfűszer
  • 1 csipet só

A tortalaphoz:

  • 4 tojás
  • 10 ek. víz
  • 30 dkg cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 25 dkg liszt
  • reszelt citromhéj
  • csipet só

A krémhez:

  • 50 dkg mascarpone
  • 300 ml habtejszín
  • 3-4 ek. porcukor
  • + 5 db összetört puszedli
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat kikeverjük a csipet sóval, a mézzel, a barna cukorral, az olajjal és a tejföllel. Hozzádolgozzuk a szódabikarbónával és mézes fűszerrel elkevert lisztet. A még puha masszát folpackba csomagoljuk és 1-2 órára a hűtőbe tesszük. (ha egy éjszakát pihen az sem baj)

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A masszából másfél-két centis golyókat formázzunk, és egymástól viszonylag távol helyezzük el őket a papíron. Végül egy bevizezett evőkanál hátuljával lenyomkodjuk őket, hogy terüljenek kissé el és úgy 5-8mm magasak legyenek.
Betesszük a sütőbe és kb. 10-12 percig sütjük. Ahogy az alja egy pici színt kap vegyük ki, hogy ne száradjanak ki a puszedlik és finom puhák maradjanak.

Elkészítjük a tortalapot.
A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a reszelt citromhéjat, és a sütőporos lisztet. A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és 160-180 fokon tűpróbáig sütjük.
A formában hagyjuk kihűlni.

A mascarponet kikeverjük a porcukorral, majd beleforgatjuk a habbá vert tejszínt. Végül beleszórjuk az összemorzsolt mézespuszedlit is.

A piskótát 3 lapba elvágjuk és megtörjük a krémmel. A végén kívül is bevonjuk a krémmel és még egy nagy adag mézespuszedli morzsával is megszórjuk.
Hűtőbe tesszük 1 éjszakára, hogy az ízek összeérjenek.

Másnap, puszedlivel díszítve kínáljuk.

Mézes puszedli torta 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (651 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére