Főoldal / Sertés ételek / Barbecue oldalas

Barbecue oldalas

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Barbecue oldalas

Barbecue oldalas

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertés oldalas
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 8-10 szem egész bors

A páchoz:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. barna cukor
  • 1 ek.mustár
  • 2 ek. worcestershire szósz
  • 4 db paradicsom
  • 1 tk.balzsamecet
  • 2 ek.ketchup
  • chili por
  • cayenne bors
  • őrölt fekete bors
  • étolaj
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGlutén mentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktóz mentes:nem

Elkészítés:

A húst a hagymákkal, sóval, egész borssal feltesszük főni. A paradicsomokat leforrázzuk, meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. A hagymákat apróra vágjuk.

A barbecue pác: Kevés olajon aranysárgára pirítjuk a cukrot. Rátesszük a hagymákat egy-két percig együtt pirítjuk, majd a többi hozzávalót is beletesszük és sűrűn kevergetve egy órát kis lángon főzzük.

Ha a hús megpuhult, kivesszük, lecsepegtetjük. Bekenjük a páccal és hűtőbe tesszük egy órára.

A húst nyáron grillre, télen a sütőben rácsra tesszük, aláteszünk egy tepsit kevés vízzel / hogy a lecsepegő zsír vagy pác ne égjen meg / és szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére