Főoldal / Desszertek / Gyors fahéjas almás tekercs – paleo

Gyors fahéjas almás tekercs – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gyors fahéjas almás tekercs – paleo

Gyors fahéjas almás tekercs - paleo

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 5 ek. erythritol (por alakú)
  • 8 dkg finomra őrölt mandula (blansírozott)
  • 1 ek. olvasztott kókuszolaj

Az almás töltelékhez:

  • 5 db alma nagyobbra reszelve
  • 2-3 ek. citromlé
  • 3 ek. erythritol
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 1 vanília rúd
  • 1 kk. őrölt kardamom (opcionális)
  • 3 ek. mandulaliszt
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Egy nagyméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral (kb. 28 x 36 cm).

Az almákat meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Keverjük össze a többi hozzávalóval. Édesítőt és fűszereket ízlés szerint adhatunk még hozzá. Simítsuk az almás keveréket a sütőpapírra.

A piskótához az egész tojásokat a porrá őrölt édesítővel habosra keverjük. Ezután óvatosan forgassuk bele az őrölt mandulát, majd az edény széléről csurgassuk bele az olvasztott kókuszolajat és lazán forgassuk össze az egészet. Terítsük el a masszát az almás rétegen, és előmelegített 180 fokos sütőben süssük körülbelül 25 percig.

Vegyük ki a sütőből, tegyünk rá egy tiszta konyharuhát vagy egy új sütőpapírt és egy másik tepsit, majd egy határozott mozdulattal fordítsuk meg. Így a töltelék kerül felülre. Szorosan tekerjük fel a konyharuha segítségével és hagyjuk kihűlni, majd szeletelve kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Egyszerű és gyors, nekem csak a piskóta megfordításával gyűlt meg a bajom, egy picit megrepedt a piskóta.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére