Főoldal / Egytálételek / Spárgás sonkás pite

Spárgás sonkás pite

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Spárgás sonkás pite

Spárgás sonkás pite

Hozzávalók:

Tészta hozzávalói:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj(hideg)
  • 1 tojás
  • 1 mk só
  • 1 ek víz

Töltelék hozzávalói:

  • 1 cs spárga
  • 10 dkg sajt
  • 15 dkg sonka
  • 2 dl tejföl
  • 4 db tojás
  • petrezselyemzöld
  • őrölt bors
  • szerecsendió
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy tálba beletenni a lisztet és a sót, majd összekeverni. Ezután hozzáadni a kockára vágott, hideg vajat.
Ujjbeggyel addig morzsolni, még finom morzsás massza lesz belőle.
Közepébe mélyedést nyomni, majd beleönteni a vízzel felvert egész tojást.
Végül gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrni. Ezután folpack fóliába csomagolni, majd 30 percre a hűtőszekrénybe tenni pihentetni.

A hűtőszekrényből kivett tésztát kicsomagolni, majd a tetejére szintén folpack fóliát tenni és piteforma nagyságúra kinyújtani.
Óvatosan a formába tenni, majd az alját villával megböködni. Sütőpapírt helyezni bele, majd megtölteni nehezékkel.(én rizzsel töltöttem meg)
Előmelegített sütőbe, 200 fokon 15-20 perc alatt elősütni, majd a sütőből kivéve eltávolítani a sütőpapírt a nehezékkel, és kicsit hűlni hagyni.

A spárgának a fás végét eltávolítani, majd ízlés szerinti méretűre feldarabolni. Enyhén sós, forrásba lévő vízbe először beletenni a szárakat és 2-3 percig főzni, majd hozzátenni a spárgafejeket és kb. 2 percig még együtt főzni. Ezután leszűrni és hideg vízbe leöblíteni.

Egy tálba beletenni a tejfölt, az egész tojásokat, az apróra vágott petrezselyemzöldet és az ízlés szerinti mennyiségű fűszereket. Ezután jó alaposan összekeverni, majd belekeverni a reszelt sajtot is.

A sonkát ízlés szerint feldarabolni.(én kisebb kockákra vágtam)

Az elősütött tésztára rápakolni a spárgát és a sonkát, majd óvatosan ráönteni az összekevert tejfölös-tojásos masszát.

Előmelegített sütőbe helyezni, majd közepes lángon 25-30 perc alatt készre sütni.

Tipp / megjegyzés:
Tálalás előtt kicsit hűlni hagyni, majd felszeletelve tálalni. (hidegen is nagyon finom!!!)

Értékeld a receptet

Gizi (313 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére