Fehér mákos mandula szelet
Hozzávalók:A zöld tésztához:
A fehér tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A zöld laphoz a tojást cukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a zöld festéket és átkeverjük. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a fehér mákot összevegyítjük és beleforgatjuk a tojásos alapba. A tepsit 27×37 cm sütőpapírral kibéleljük, tésztát két részre osztjuk és a felét a tepsibe simítjuk. A sütőt 180 C melegítem ki és mindkét lapot 10-10 percig sütjük.
Ugyanígy elkészítjük a kettő fehér lapot is.
Amíg hűlnek a lapok, elkészítjük a krémet.
A tejben elkeverem a mandula ízű pudingot, hozzá keverjük a grízt és sűrű pépet főzünk belőle. Hideg vízbe állítjuk az edényt, hogy gyorsan lehűljön.
A puha vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd bele kanalazzuk a kihűlt pudingot. Majd hozzáadjuk a konyakot és átkeverjük. A krémet 3 részre osztjuk és a hűtőbe rakjuk.
Amikor kihűlt összeállítjuk a sütit.
Alulra tesszük a tálcára a zöld lapot. Megkenjük forró baracklekvárral, majd rákenjük a krém első harmadát.Majd ráteszünk egy fehér lapot, megkenjük forró lekvárral és rákenem a krém második adagját, majd befedjük a második fehér lappal.
Ezt is megkenjük lekvárral és krémmel és befedjük az utolsó zöld lappal.
A sütit hűtőbe rakjuk. Másnap elkészítjük a csokimázat. Vízgőz felett megolvasztjuk a fehér csokoládét és zöld ételfestékkel színezzük. A sütemény tetejére simítjuk és villával cifrázzuk. Hűtőbe tesszük míg a máz kicsit megszilárdul,majd forró-vizes késsel szeleteljük.