Főoldal / Desszertek / Barackos fantázia kocka Eta módra

Barackos fantázia kocka Eta módra

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Barackos fantázia kocka Eta módra

Barackos fantázia kocka Eta módra

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 10 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • 6 dkg kakaópor
  • 12 g. sütőpor
  • 4 ek. olaj
  • 4 ek. víz

A krémhez:

  • 50 dkg túró
  • 2 cs. vaníliás puding
  • 6 dl. tej
  • 20 dkg cukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 üveg sárgabarack kompót (7 deci)
  • 20 g zselatin (pl. Horváth Rozi)
  • 4 dl Hulala tejszín
  • 3 dl sárgabarack lekvár
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 12 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Megszokott módon sütünk két darab egyforma nagyságú kakaós piskótalapot – nagy gáztepsi méret.

Leszűrjük a kompótot, és hagyjuk lecsepegni. Kb. 1,5 dl kompót levébe beáztatjuk a zselatint.
A pudingporokat sűrű pépé főzzük a tejjel majd amikor megfőtt belekeverjük a kristály cukrot és a vaníliás cukrot. A cukor olvadjon el, majd hagyjuk teljesen kihűlni, közben néha megkevergetjük, hogy ne bőrözzön be.

A túróhoz hozzá keverjük a hideg pudingot, a citrom reszelt héját. A Hulalát kemény habbá verjük és hozzákeverjük a barackos-túrós masszához.

A megáztatott zselatint melyet mikróban fellangyosítunk, ne legyen forró de szemcsés sem, kicsinyenként hozzá keverjük a krémhez. Kevés krémet ilyenkor kivehetünk, hogy a sütemény tetejére is jusson belőle, majd a maradékhoz hozzákeverjük a sárgabarackot melyet előtte apró kockákra felvágtunk.

Az alsó kakaós lap tetejét megkenjük a barack lekvár felével, majd rá halmozzuk a kész krémet. A felső kakaós lap alját szintén kenjük meg a baracklekvárral és a lekváros felével lefelé borítsuk rá a krémre.

Kézzel szépen elegyengetjük és 1 éjszakára a hűtőbe tesszük dermedni.

A süti tetejét megkentem vékonyan a félretett krémmel vagy csak simán megszórjuk porcukorral. Kockákra vágva kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok a finom süteményhez!

Értékeld a receptet

Eta (49 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére