Barackos fantázia kocka Eta módra
Hozzávalók:A piskótához:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
Megszokott módon sütünk két darab egyforma nagyságú kakaós piskótalapot – nagy gáztepsi méret.
Leszűrjük a kompótot, és hagyjuk lecsepegni. Kb. 1,5 dl kompót levébe beáztatjuk a zselatint.
A pudingporokat sűrű pépé főzzük a tejjel majd amikor megfőtt belekeverjük a kristály cukrot és a vaníliás cukrot. A cukor olvadjon el, majd hagyjuk teljesen kihűlni, közben néha megkevergetjük, hogy ne bőrözzön be.
A túróhoz hozzá keverjük a hideg pudingot, a citrom reszelt héját. A Hulalát kemény habbá verjük és hozzákeverjük a barackos-túrós masszához.
A megáztatott zselatint melyet mikróban fellangyosítunk, ne legyen forró de szemcsés sem, kicsinyenként hozzá keverjük a krémhez. Kevés krémet ilyenkor kivehetünk, hogy a sütemény tetejére is jusson belőle, majd a maradékhoz hozzákeverjük a sárgabarackot melyet előtte apró kockákra felvágtunk.
Az alsó kakaós lap tetejét megkenjük a barack lekvár felével, majd rá halmozzuk a kész krémet. A felső kakaós lap alját szintén kenjük meg a baracklekvárral és a lekváros felével lefelé borítsuk rá a krémre.
Kézzel szépen elegyengetjük és 1 éjszakára a hűtőbe tesszük dermedni.
A süti tetejét megkentem vékonyan a félretett krémmel vagy csak simán megszórjuk porcukorral. Kockákra vágva kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok a finom süteményhez!