Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Nutellával töltött diós aprósütemény

Nutellával töltött diós aprósütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Nutellával töltött diós aprósütemény

Nutellával töltött diós aprósütemény

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 2 db tojássárgája
  • 2 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 8 dkg porcukor
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 1/2 cs. sütőpor

A hempergetéshez:

  • 10 dkg durvára vágott/darált dió

A töltelékhez:

  • nutella
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

(Nekem ebből a mennyiségből 21 db golyó lett)

Először a margarint a cukorral, majd a tojássárgákkal is jól összekeverjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport, a keményítőt és a kakaóport, majd a cukros-tojásos keverékhez keverjük. Jól összegyúrjuk.
Az összegyúrt tésztából kb. dió nagyságú darabokat lecsípünk, és az enyhén vizes tenyerünkkel egyforma golyókat formázunk (így jobban tapad rá a darált dió), majd beleforgatjuk a darált dióba.

Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakosgatjuk a golyókat, majd az ujjunkkal a golyók közepébe mély mélyedést nyomunk.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 12 percig sütjük (tűpróba).

A megsült és a kihűlt golyók mélyedését nutellával megtöltjük egy csillagcsöves habzsák segítségével.

Nutellával töltött diós aprósütemény 2.00/5 (1 értékelés)

Tündi konyha (112 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére