Főoldal / Desszertek / Hófehérke szelet

Hófehérke szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Hófehérke szelet

Hófehérke szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 55 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 2 db tojás
  • 10 ek. porcukor
  • 1 tk. sütőpor
  • 8 ek. étolaj
  • 10 ek. tej

A krémhez:

  • 8 dl tej
  • 9 ek. gríz (búzadara)
  • 2 ek. vanília cukor
  • 12 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • 1 db citrom héja és leve
  • 4 ek. kivi lekvár

A tetejére:

  • 20 dkg fehér csoki
  • 1 ek. étolaj
  • 1 ek. vaj
  • 1 ek. tejföl
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet átszitáltjuk, hozzáadjuk a sót, a sütőport, a cukrot, a tojást, a tejet, az olajt és összegyúrjuk. Miután összeállt a kellemes állagú tésztánk, szétosztjuk 4 részre és pihentetjük a hűtőben 1 órát, majd egyenesen a sütőpapíron kinyújtjuk a tepsi méretére. (27×37 cm)

A sütőt 180 fokra előmelegítjük és 6- 6 perc alatt megsütjük benne a lapokat. A sütőpapírral együtt rácson hagyjuk kihűlni.

A tejben elkeverjük a grízt és a vaníliás cukrot és sűrű pépet főzünk belőle, és hűlni hagyjuk. Addig a puha vajat porcukorral kihabosítjuk, és hozzá kanalazzuk a kihűlt pépet, végül hozzá reszeljük a citrom héját és hozzáadjuk a levét is. A krémet 4 részre osztjuk és a hűtőbe tesszük dermedni.

Összeállítjuk a süteményt. Minden lapot megkenünk lekvárral és krémmel. A utolsó lapot lefedjük sütőpapírral és a hűtőbe helyezzük éjszakára és lenyomjuk 3 kg cukorral.

A negyedik adag krémet hűtőben hagyom másnapig. Másnap megkenjük lekvárral és a maradék krémmel a sütemény tetejét, lehűtjük. Végül bevonjuk a vízgőz felett elkészített csokoládémázzal.

Szeletelve kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá.

Hófehérke szelet 5.00/5 (3 értékelés)

Izabela Ráczová (67 Recept)

Nagyon szeretek főzni, sütni,és befőzni. Ismerem a konyha titkait, örömét és a csalódásait is. Nagyon szeretek új recepteket készíteni.


Szólj hozzá!

A lap tetejére