Hófehérke szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A lisztet átszitáltjuk, hozzáadjuk a sót, a sütőport, a cukrot, a tojást, a tejet, az olajt és összegyúrjuk. Miután összeállt a kellemes állagú tésztánk, szétosztjuk 4 részre és pihentetjük a hűtőben 1 órát, majd egyenesen a sütőpapíron kinyújtjuk a tepsi méretére. (27×37 cm)
A sütőt 180 fokra előmelegítjük és 6- 6 perc alatt megsütjük benne a lapokat. A sütőpapírral együtt rácson hagyjuk kihűlni.
A tejben elkeverjük a grízt és a vaníliás cukrot és sűrű pépet főzünk belőle, és hűlni hagyjuk. Addig a puha vajat porcukorral kihabosítjuk, és hozzá kanalazzuk a kihűlt pépet, végül hozzá reszeljük a citrom héját és hozzáadjuk a levét is. A krémet 4 részre osztjuk és a hűtőbe tesszük dermedni.
Összeállítjuk a süteményt. Minden lapot megkenünk lekvárral és krémmel. A utolsó lapot lefedjük sütőpapírral és a hűtőbe helyezzük éjszakára és lenyomjuk 3 kg cukorral.
A negyedik adag krémet hűtőben hagyom másnapig. Másnap megkenjük lekvárral és a maradék krémmel a sütemény tetejét, lehűtjük. Végül bevonjuk a vízgőz felett elkészített csokoládémázzal.
Szeletelve kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá.