Sonkatekercs

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sonkatekercs

Sonkatekercs 1

Hozzávalók:

  • 1 kiló franciasaláta
  • 8 szelet gépsonka
  • 10 deka ecetes torma
  • 10 deka vaj
  • 5 deka liszt
  • 2 deci tej
  • 1 mk só
  • 1 teás kanál cukor
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az 5 deka vajjal és 5 deka liszttel világos rántást készítek.Ha már a liszt kicsit megpirult 2 deci tejjel felengedem.Állandó keverés mellett sűrűre főzöm.

Amikor kihűlt hozzákeverem a tormát és a maradék vajat, sóval. cukorral izésítem.

A franciasalátát tálcára teszem.

A  sonkaszeleteket egyesével kiterítem, és a tormás krémmel megtöltöm, majd feltekerem A  maradék tormakrémet nyomózsákba töltöm, és a sonkatekercsek végét megdíszítem vele.

A kész tekercseket a franciasalátára helyezem, majd ízlés szerint díszítem a tetejét.sonkatekercsek két végét csillagcsővel díszítjük.A maradék tormakrémmel feldíszítjük.

Tipp / megjegyzés:

A sonkatekercs  az egyik legkedveltebb hideg étel szilveszterkor, de tökéletes hidegtálat készíthetünk vele húsvétra vagy baráti összejövetelekre is.

A sonkatekercs töltelékét ízlés szerint változtathatjuk, tölthetjük  akár tojáskrémmel is.

Ha nincs kedvünk a tűzhely mellett állni,mini szendvicsekkel, hidegtálakkal is készülhetünk egy egy összejövetelre. Arra viszont nem árt vigyázni, hogy fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Eltarthatósága hűtőben kb 2 nap, így fogyasztás előtt maximum 1 nappal célszerű elkészíteni.

 

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére