Főoldal / Desszertek / Banános dióval töltött palacsinta

Banános dióval töltött palacsinta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Banános dióval töltött palacsinta

Banános dióval töltött palacsinta

Hozzávalók:

A palacsintához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 1 db tojás (lehet 2 db is, ha valaki tojásosabban szereti)
  • 4 dl tej (langyos )
  • 2 dl víz
  • 2 ek napraforgó olaj (a tésztába)
  • 5 dkg vaj (olvasztott)
  • 1 csipet só
  • 2 ek cukor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 2 tk citromhéj
  • 2 tk citromlé
  • 1 csomag vaníliás cukor (opcionális)

A töltelékhez:

  • 4 banán
  • 10 dkg darált dió
  • 2 kanál porcukor
  • 2 evőkanál méz
  • olaj

A panírhoz:

  • 2 tojás
  • liszt
  • 4 evőkanél darált dió
  • 3 evőkanál porcukor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A liszthez hozzá adjuk a cukrot, a szódabikarbónát, a sót, és elkeverjük. (Aki szeretne, itt tehet hozzá egy csomag vaníliás cukrot. Én csak egyszerűen nem szeretem, hogy szinte már nincs édesség vanília nélkül.)

Keverjük össze a nedves hozzávalókat, és folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá apránként a lisztes keverékhez, amíg el nem fogy. (Használhatunk robotgépet.) A tészta sűrűbb lesz, mint a szokásos szódavizes változat.

Hevítsünk egy serpenyőt majdnem teljes lángon forróra, olajozzuk ki 1 tk olajjal, majd vegyünk egy merítőkanalat. Ezzel merjünk ki a palacsintatésztából, amilyen vastagra szeretnénk, majd csurgassuk és a serpenyőt finoman körbebillentve oszlassuk el egyenletesen. Az első oldalt süssük kb. egy percig, (falapáttal ellenőrizzük, mennyire barna). Fordítsuk meg, és a másik oldalt pirulásig süssük.
Borítsuk tányérra.

Folytassuk a sütést, amíg el nem fogy a tésztánk.(közben néhányszor olajozzuk ki újra a serpenyőt)

A töltelékhez a banánt alaposan törjük össze, és a hozzávalókkal alaposan keverjük ki.Töltsünk meg minden palacsintát vele.Két szélénél hajtsuk be és tekerjük fel.

A diót keverjük ki a porcukorral, és a prézlivel.

A palacsintát előbb lisztbe, majd felvert tojásba, végül a diós keverékben forgassuk meg és süssük ki olajban.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére