Főoldal / Desszertek / Céklás-diós muffin

Céklás-diós muffin

Céklás-diós muffin

Céklás-diós muffin

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg cékla
  • 20 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg durvára vágott dió
  • 2 egész tojás
  • vanília aroma
  • 1 dl olaj

A tetejére:

  • 3 ek lekvár
  • 2 ek cukor
  • 2 ek darált dió
  • 12 szem dió gerezd
  • 3 ek víz
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A céklát puhára főzzük, leszűrjük, pürésítjük. (botmixerrel vagy turmixgéppel)

A tojásokat elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a turmixolt céklát, a diót, a vanília aromát, és a sütőporral elkevert lisztet.

Jól összekeverjük.

A muffin formába muffin papírt teszünk, és a formát 3/4 részéig megtöltjük a masszával.

Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük.

A megsült és kihűlt muffinok tetejét bekenjük a vízzel hígított lekvárral. majd cukros darált dióval, és a fél diószemekkel díszítjük.

Tipp / megjegyzés:
Amikor először csináltam olyan kétkedve fogadta a családom velem együtt, mert a férjemen kívül senki sem szereti a céklát. De amikor megkóstoltuk, kellemesen csalódtunk,és mind elfogyott egyszerre.

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére