Zöldségpörkölt marokkói módra
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk és tetszés szerint feldaraboljuk.
Egy wokban kevés olívaolajon külön-külön megpirítjuk a felcikkezett gombát, a felszeletelt cukkinit és padlizsánt.Ha megpirultak kivesszük a wokból.
A zúzott fokhagymát szép sárgára pirítjuk a megmaradt olajban. Előtte kikapcsoljuk a tüzet a wok alatt, hogy kicsit kihűljön, így nem ég és keseredik meg a hagyma.
Hozzáadjuk a paradicsomot (az egész paradicsomokat a kezünkkel szétnyomkodjuk), a paprikát, a római köményt, a kurkumát, a sót, a borsot és az olajbogyót. Lefedjük, és rövid idő alatt összeforraljuk.
Visszatesszük a wokban lévő szószba a sült zöldségeket és készre főzzük.
Párolt barna rizzsel kínáljuk. De készíthető mellé köretnek, tészta, nokedli vagy akár kuszkusz illetve bulgur is.
Beküldő: Márti
hogymegtudjuknezni.blogspot.hu