Főoldal / Reform ételek / Zöldségpörkölt marokkói módra

Zöldségpörkölt marokkói módra

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldségpörkölt marokkói módra

Zöldségpörkölt marokkói módra

Hozzávalók:

  • 20 dkg gomba
  • 1 db közepes nagyságú padlizsán
  • 1 db közepes nagyságú cukkini
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 4 cikk zúzott fokhagyma
  • 1 púpozott kávéskanál fűszerpaprika
  • 1 púpozott kávéskanál csípős fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál római kömény
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • 1 nagy marék olívabogyó
  • (frissen) őrölt bors
  • 1 doboz egész paradicsomkonzerv
  • 1 pohárnyi paradicsompüré
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk és tetszés szerint feldaraboljuk.
Egy wokban kevés olívaolajon külön-külön megpirítjuk a felcikkezett gombát, a felszeletelt cukkinit és padlizsánt.Ha megpirultak kivesszük a wokból.

A zúzott fokhagymát szép sárgára pirítjuk a megmaradt olajban. Előtte kikapcsoljuk a tüzet a wok alatt, hogy kicsit kihűljön, így nem ég és keseredik meg a hagyma.

Hozzáadjuk a paradicsomot (az egész paradicsomokat a kezünkkel szétnyomkodjuk), a paprikát, a római köményt, a kurkumát, a sót, a borsot és az olajbogyót. Lefedjük, és rövid idő alatt összeforraljuk.

Visszatesszük a wokban lévő szószba a sült zöldségeket és készre főzzük.

Párolt barna rizzsel kínáljuk. De készíthető mellé köretnek, tészta, nokedli vagy akár kuszkusz illetve bulgur is.

Beküldő: Márti

hogymegtudjuknezni.blogspot.hu

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére