Finom szelet Marcsi konyhájából
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és két lapot nyújtunk belőle. Az első lapot a tepsi hátulján kisütjük, majd, még melegen kockákra vágjuk és félretesszük. (Ez lesz a süteményünk teteje.) Fontos, hogy még melegen vágjuk kockákra, mert ha kihűl megkeményedik!
A második lapot a tepsibe helyezzük.
A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a porcukorral kikeverjük, a tojások fehérjét kemény habbá felverjük. A csokit lereszeljük, majd összekeverjük a dióval és a sütőporral. A diós masszába belekeverjük a tojássárgás keveréket, végül lazán beleforgatjuk a fehérjehabot. Ezt a tölteléket a tepsiben lévő, még sületlen lapra simítjuk. A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb 20-25 perc alatt megsütjük.
Amíg sül elkészítjük a krémet.
A pudingot a cukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A tejszínt kemény habbá felverjük. A kihűlt pudingba beleforgatjuk a tejszínhab felét, majd a vaníliás krémet a kihűlt, diós-lapra simítjuk. A megmaradt tejszínhabot a krém tetejére simítjuk. Hűtőbe tesszük pár órára, majd porcukorral megszórjuk a tetejét és már szeletelhetjük is.