Főoldal / Sertés ételek / Olaszos húspogácsa sütőben sült krumplival

Olaszos húspogácsa sütőben sült krumplival

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Olaszos húspogácsa sütőben sült krumplival

Olaszos húspogácsa sütőben sült krumplival

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg sajt (pl.parmezán, edami..)
  • petrezselyemzöld
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 2 ek víz
  • olívaolaj

Sült krumpli hozzávalói:

  • 6-8 db krumpli
  • 3-4 ek olívaolaj
  • 1 citrom leve
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Tegyük egy tálba a zsemlemorzsát, majd adjuk hozzá a vizet, és keverjük össze. Ezután adjuk hozzá a darált húst, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a citrom reszelt héját, a reszelt sajtot (én edami sajtot reszeltem bele) nyomjuk bele a fokhagymagerezdeket, majd ízlés szerint sózzuk, és borsozzuk.
Ezután jó alaposan gyúrjuk össze a masszát, majd vizes kézzel formáljunk belőle pogácsákat.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal. Ezután helyezzük rá a húspogácsákat, majd szintén locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal.

Végül tegyük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon, kb. 30 perc alatt süssük szép pirosra. (sütés közben egyszer fordítsuk át a húspogácsákat, hogy mindkét fele szép pirosra süljön)

A krumplikat vágjuk nagyobb cikkekre, majd tegyük bele egy tepsibe. (én sütőpapírral bélelt tepsibe tettem)
Ezután locsoljuk rá az olajat, majd nyomjuk rá a citromlevet, és forgassuk alaposan össze.

Tegyük előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon 35-40 perc alatt süssük szép pirosra. Sütés közben, óvatosan forgassuk meg, hogy szép aranybarnára süljön. A sütőből kivéve, ízlés szerint sózzuk meg, majd óvatosan rázogassuk össze.

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor a húspogácsákat a sült krumplival kínáljuk.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére