Főoldal / Desszertek / Göngyölt diós marcipános linzer

Göngyölt diós marcipános linzer

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Göngyölt diós marcipános linzer

Göngyölt diós marcipános linzer

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • csipet só
  • 15 dkg puha vaj (eredetileg zsír)
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 5 dkg porcukor
  • 4 tojás sárgája
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tejszín

A töltelékhez:

  • nálam málna lekvár (bármilyen lehet)
  • 4 tojás fehérje
  • pici só
  • 1 cs.vaníliás cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 20 dkg marcipán reszelve
  • 1 citrom reszelt héja

A csokimázhoz:

  • 1 púpos evőkanál kakaó
  • 3 evőkanál porcukor
  • fél deci víz
  • 3 dkg vaj
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóból puha tésztát gyúrunk.Ha nagyon lágy lenne, hűtőbe tesszük egy fél órára, és így könnyebb lesz vele dolgozni.

A töltelékhez a tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük.(Nem adunk a töltelékhez cukrot, mert a marcipán nagyon édes, a vaníliás cukor elég.) A kemény tojáshabba óvatosan belekeverünk minden további hozzávalót. (a lekvár kivételével)

A tésztát kétfelé osztjuk, és egyenként nagyon vékony téglalappá kinyújtjuk.Megkenjük a málnalekvárral (talán több is mehetett volna rá) és két oldalról feltekercseljük úgy, hogy a közepén maradjon egy kb 2 centis kis mélyedés. Ebbe a mélyedésbe töltjük bele kanállal a marcipános tölteléket.

180 fokos sütőben 25-30 perc alatt szép rózsaszínre sütjük. Vigyázzunk, nem szabad túlsütni.

Amikor kihűlt, megszórjuk porcukorral és elkészítjük rá a csokimázat. A kakaót és a porcukrot csomómentesre kikeverjük a vízzel és egy edényben kis lángon 2-3 percig kevergetve besűrítjük. A tűzről levéve belekeverjük a vajat és még forrón a marcipános töltelékre csorgatjuk. Óvatosan, hogy a süti szélére ne csöppenjen.

Amikor megszilárdult a máz, akkor 2 centis szeletekre vágjuk és tálaljuk.

Nagyon nagyon finom süti, mi felvettük az állandó listára, legközelebb mákkal is elkészítem.

Tipp / megjegyzés:
Ez egy ünnepi sütemény, nagyon dekoratív és egyáltalán nem macerás az elkészítése. Szerintem karácsonyra is elkészítem, bár már annyi tervem van, abból egy hadsereget is megetethetnék :)

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére