Főoldal / Desszertek / Csíkos kocka

Csíkos kocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csíkos kocka

Csíkos kocka

Hozzávalók:

  • 15 dkg finom liszt
  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 18 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • 7 db tojás
  • 7 g sütőpor
  • 20 g kakaópor
  • 1 db vanília rúd
  • 3 ek. sűrített tej
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 2,5 dkg vaj
  • 5 dkg földimogyoró krokánt
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojások fehérjét kemény habbá felverjük. A cukrot és a puha vajat habosra keverjük, majd egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját. Lisztet összevegyítjük a keményítővel és a sütőporral, majd a felvert tojásfehérjével váltakozva a tojásos masszához adagoljuk.
Az így kapott tésztát két részre osztjuk. Egyikbe belekeverjük a vaníliarúd kikapart magját, a másikba a kakaóport.

Egy 20×20 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a fehér tészta egy ötödét belesimítjuk.
Grill fokozaton 200°C-ra előmelegített sütőben kb 4 perc alatt megsütjük. Miután a sütőből kivettük kb 1 percet hagyjuk hűlni, majd rásimítjuk a barna tészta egy ötödét. Ez a réteg is kb 4 perc alatt megsül.
A maradék tésztákat is hasonló módon sütjük meg.

Mire az egész adag elkészül 5 réteg fehér és 5 réteg barna tészta sül egymásra.
Sütőpapírral kiemeljük a tepsiből, a papírt lehúzzuk róla, rácson kihűtjük.
Négy egyforma darabra vágjuk, egymásra forgatjuk a darabokat, majd sűrített tejjel “összeragasztjuk”. Alufóliába csomagoljuk a hasábot hogy biztosan összeragadjon. (kb 1/2 óra)

A felforrt tejszínben megolvasztjuk a csokoládét és a vajat, majd a sütire öntjük. Krokánttal megszórjuk.

Csíkos kocka 5.00/5 (1 értékelés)

A konyha világa (83 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

A lap tetejére