Főoldal / Torták / Sajttorta erdei gyümölcsös öntettel

Sajttorta erdei gyümölcsös öntettel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajttorta erdei gyümölcsös öntettel

Sajttorta erdei gyümölcsös öntettel

Hozzávalók:

22 cm-es tortaformához

A sajttortához:

  • 20 dkg zabkeksz
  • 10 dkg mandula
  • 7 dkg vaj
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 3 db tojás
  • 4 dl tejszín
  • 5 dl tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom leve
  • 2-3 ek. liszt

Az erdei gyümölcsös öntethez:

  • 15+10 dkg mirelit erdei gyümölcs
  • 6 dkg cukor (ízlés szerint)
  • 0,5 dl víz
  • pár csepp citromlé

A tálaláshoz:

  • szeletelt mandula
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A zabkekszet a mandula felével egy késes aprítóban morzsásra összetörjük. A vajat egy lábasban felolvasztjuk, majd a kekszes-mandulás keverékhez adjuk és összekeverjük.
A mandula másik felét durvára összetörjük.

Egy 20-22 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, alulra nyomkodjuk a kekszmorzsát, majd a szélét vajjal kenjük ki és a durvára tört mandulával vonjuk be.

Egy keverőtálban elkeverjük a krémsajtot a porcukorral, majd hozzáadjuk a tejfölt, egyesével a tojásokat, a lisztet és a fél citrom reszelt héját és levét. Végül a tejszínt is elkeverjük benne. (nem kell habbá verni!)

A morzsára öntjük a krémet, majd 150 fokon 45 percig sütjük.( célszerű még sütés előtt a kapcsos tortaforma alját kívülről alufóliával bevonni, mert ha nem zár rendesen kifolyhat az olvadt vaj vagy a krém)
Ha a torta lehűlt, hűtőben pihentetjük még minimum 2 órát, de inkább egy egész éjszakát.

Amíg a torta pihen van időnk elkészíteni a szószt.

A 15 dkg mirelit gyümölcsöt a vízzel és a cukorral együtt alacsony lángon feltesszük melegedni. Amikor a gyümölcs szétesik, már folyamatosan keverjük, hogy ne kapjon oda. Pár csepp citromlevet csepegtetünk hozzá, hogy megőrizze élénk színét. Ha összeforrt, egy szitán átpasszírozzuk, így kiszűrve belőle a magokat. A szószt visszatesszük a tűzhelyre és beleszórjuk a félretett 10 dkg gyümölcsöt és picit átmelegítjük, de csak annyira, hogy a gyümölcsök ne essenek szét. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük felhasználásig.

A kihűlt tortát porcukorral megszórva, az erdei gyümölcsös öntettel meglocsolva, és szeletelt mandulával díszítve kínáljuk.

Értékeld a receptet

Marcsi (602 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére