Főoldal / Szárnyas Ételek / Olaszos töltött csirkemell

Olaszos töltött csirkemell

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Olaszos töltött csirkemell

Olaszos töltött csirkemell

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkemell filé
  • 1 tk. só
  • 1 kk. bors
  • 1 kk. oregano
  • 1 kk. bazsalikom
  • 2 db paradicsom
  • 8 db szárított paradicsom
  • 8 szelet mozzarella
  • bazsalikom levelek
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 ek. balzsamecet
  • 3 ek. barna cukor (vagy méz)
  • kb. 1 dl olaj.
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csirkékre oldalt zsebet vágunk, majd sózzuk, borsozzuk és beszórjuk a szárított zöldfűszerekkel mindkét oldalán.

Minden zsebbe helyezünk két vékony szelet paradicsomot, kettő darab aszalt paradicsomot,  két szelet  mozzarellát végül 3-4 levél friss bazsalikomot. A csirkemell alsó és felső részét fogvájóval össze tűzzük.

Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd a csirkék mindkét oldalát pirosra sütjük, úgy, hogy a sajtok megolvadjanak benne.

Egy kis tálban összekeverjük a fokhagymát, a balzsamecetet és a cukrot (vagy mézet), majd a keverékkel megkenjük a csirkemellek tetejét. Sütőbe tesszük ahol 170 fokon 15 perc alatt készre sütjük.

Ízlés szerinti körettel vagy salátával kínáljuk.

Olaszos töltött csirkemell 4.00/5 (8 értékelés)

Zsike54 (103 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére