Főoldal / Szárnyas Ételek / Olaszos töltött csirkemell

Olaszos töltött csirkemell

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Olaszos töltött csirkemell

Olaszos töltött csirkemell

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkemell filé
  • 1 tk. só
  • 1 kk. bors
  • 1 kk. oregano
  • 1 kk. bazsalikom
  • 2 db paradicsom
  • 8 db szárított paradicsom
  • 8 szelet mozzarella
  • bazsalikom levelek
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 ek. balzsamecet
  • 3 ek. barna cukor (vagy méz)
  • kb. 1 dl olaj.
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:igen
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A csirkékre oldalt zsebet vágunk, majd sózzuk, borsozzuk és beszórjuk a szárított zöldfűszerekkel mindkét oldalán.

Minden zsebbe helyezünk két vékony szelet paradicsomot, kettő darab aszalt paradicsomot,  két szelet  mozzarellát végül 3-4 levél friss bazsalikomot. A csirkemell alsó és felső részét fogvájóval össze tűzzük.

Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd a csirkék mindkét oldalát pirosra sütjük, úgy, hogy a sajtok megolvadjanak benne.

Egy kis tálban összekeverjük a fokhagymát, a balzsamecetet és a cukrot (vagy mézet), majd a keverékkel megkenjük a csirkemellek tetejét. Sütőbe tesszük ahol 170 fokon 15 perc alatt készre sütjük.

Ízlés szerinti körettel vagy salátával kínáljuk.

Értékeld a receptet

Zsike54 (94 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére