Főoldal / Sertés ételek / Medvehagymás brassói aprópecsenye

Medvehagymás brassói aprópecsenye

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Medvehagymás brassói aprópecsenye

Medvehagymás brassói aprópecsenye

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéscomb vagy lapocka
  • 15 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1-1,5 kg burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • 1 csokor medvehagyma
  • őrölt fekete bors
  • csipet majoránna
  • 1 ek paradicsompüré
  • étolaj
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGlutén mentes:igen
Nehézség:NormálLaktóz mentes:igen

Elkészítés:

A sertés combot és a szalonnát kockákra vagy csíkokra vágjuk tetszés szerint.

A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk. A hagymákat apróra vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a vöröshagymát és megdinszteljük.

Hozzáadjuk a fokhagyma és a medvehagyma 2/3 részét és a húst, sózzuk, borsozzuk, egy csipet majoránnát teszünk rá. Mindig csak pár csepp vizet hozzáadva készre pároljuk.

Ha a hús megpuhult hozzáadjuk a paradicsompürét és átpirítjuk.

Rátesszük a maradék fokhagymát, medvehagymát elkeverjük, de nem főzzük tovább.

A burgonyát bő olajban kisütjük és a húshoz keverjük.

Tálalásnál házi savanyúsággal kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére