Karalábéleves
Hozzávalók:
- 1 fej zsenge karalábé
- 1 tojássárgája
- 1 tyúkhúsleves-kocka
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl tejföl
- olaj
- só
- 1 csokor petrezselyem
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
0-500 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
2 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Nagyon egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A megtisztított, kis kockára vágott karalábét forró olajon megdinszteljük.
Felöntjük vízzel és belemorzsoljuk a tyúkhúsleveskockát. Fedő alatt megfőzzük.
Serpenyőben olajat forrósítunk és megpirítjuk rajta a lisztet, majd belekeverjük a felaprított petrezselymet is.
Hideg vízzel felöntjük, csomómentesre keverjük.
A levest berántjuk, majd belekeverjük a tojássárgájával dúsított tejfölt is.
Sült Párizsival díszítettem:)
Vicuska1 (143 Recept)Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett.
Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.