Főoldal / Szárnyas Ételek / Baconbe göngyölt sajtos pulykamell

Baconbe göngyölt sajtos pulykamell

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Baconbe göngyölt sajtos pulykamell

Baconbe göngyölt sajtos pulykamell

Hozzávalók:

32x11x7 cm-es formához

  • 50 dkg pulykamell (v. csirkemell)
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 15 dkg sajt
  • 3 ek. tejföl
  • 3 ek. liszt
  • 1 db tojás (nagy)
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • kis csokor petrezselyemzöld
  • őrölt fehér bors

A forma kikenéséhez:

  • vaj
  • zsemlemorzsa
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2500-3000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A húst vágjuk fel kisebb kockákra, majd enyhén sózzuk, borsozzuk, keverjük alaposan össze, majd hagyjuk egy kicsit állni.

Egy tálba reszeljük bele a sajtot, majd adjuk hozzá a tojást, az apróra vágott petrezselyemzöldet, 2 evőkanál tejfölt, a lisztet, ízlés szerint sót és őrölt borsot, nyomjuk bele a fokhagymát, és keverjük alaposan össze.

Ezután adjuk a masszához a felkockázott, fűszerezett pulykamellet, majd szintén keverjük alaposan össze.

A sütőformát kenjük ki vajjal, és szórjuk meg zsemlemorzsával. Ezután béleljük ki a szeletelt baconnel úgy, hogy a szeletek fedjék egymást, és bőven lógjanak túl a sütőforma oldalán.

Ezután kanalazzuk bele a húsos masszát, majd hajtsuk rá a túllógó bacont. Végül kenjük meg a maradék tejföllel, és ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal. (ezután a formát tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire mielőtt betennénk a sütőbe, hogy felfogja az esetleg kifröccsenő zsiradékot)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 50 perc alatt szép pirosra. A sütőből kivéve a formában hagyjuk hűlni, majd óvatosan emeljük ki egy tálcára.

(Mivel én teflon bevonatú formában sütöttem, így a sütési idő alatt a bacon körben is szép pirosra sült. Amennyiben az alja és a széle nem sült szép pirosra, akkor a formából fordítsuk rá a sütőpapírral belelt tepsire, majd tegyük vissza a sütőbe, és pár perc alatt süssük szép pirosra.)
Tálalás előtt szeleteljük fel, majd ízlés szerinti körettel kínáljuk.

Értékeld a receptet

Gizi (315 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére