Főoldal / Szárnyas Ételek / Fehérboros sült, töltött kacsamell

Fehérboros sült, töltött kacsamell

 Fehérboros sült, töltött kacsamell

Fehérboros sült, töltött kacsamell

Hozzávalók:

  • 2 db kacsamell
  • 20 dkg füstöletlen házi kolbász
  • 150 ml fehérbor
  • 2 ek. kacsazsír
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint köménymag
  • ízlés szerint fűszerpaprika
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A kacsamellet megmossuk és szárazra töröljük. A mellben nyílást készítünk a tölteléknek.

A kolbászt belehelyezzük a nyílásba és összetűzzük hústűvel. A kacsazsírt felforrósítjuk és körbepirítjuk benne a töltött húst. Először a bőrével lefelé sütjük, majd megfordítjuk és a másik oldaláról is hirtelen megsütjük.

Sózzuk borsozzuk, megszórjuk köménymaggal és fűszerpaprikával. Felöntjük fehérborral és fedő alatt sütjük 40 percet. Amikor a hús megsült, kiszedjük vágódeszkára és hagyjuk pihenni 15 percig.

Burgonyával és salátával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá.

Izabela Ráczová (67 Recept)

Nagyon szeretek főzni, sütni,és befőzni. Ismerem a konyha titkait, örömét és a csalódásait is. Nagyon szeretek új recepteket készíteni.


Szólj hozzá!

A lap tetejére