Főoldal / Desszertek / Karamellás Vienetta szelet

Karamellás Vienetta szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Karamellás Vienetta szelet

Karamellás Vienetta szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 9 db tojás
  • 18 dkg porcukor
  • 18 dkg liszt
  • 6 g sütőpor

A krémhez:

  • 2 cs. tejszín ízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 30 dkg vaj
  • 15 dkg étcsokoládé

A karamellhez:

  • 25 dkg kristály cukor
  • 2 dl víz
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A 25 dkg kristály cukrot karamellizálunk. Mikor szép barnás a színe felöntjük kb 2 dl vízzel és hagyjuk lassan forrni, majd addig kevergetjük míg a karamell elolvad. Hagyjuk elforrni, hogy besűrűsödjön.
Ha kihűlt nyúlósnak kell lennie.

A tojásokat a cukorral habosra keverjük,majd hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet.
Egy 40× 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A massza 1/3-át a tepsibe simítjuk.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Így járunk el a második és a harmadik lappal is. Amikor a lapok kihűltek függőlegesen kettőbe vágjuk őket, tehát hat lapunk lesz.

A pudingot a cukorral, és a tejjel simára keverjük. Sűrűre felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A kihabosított vajhoz hozzá adagoljuk a kihűlt pudingot és a karamellt. Jó habosra kikeverjük.

A piskóta csíkokat a krémmel összetöltjük, és minden réteget meglocsolunk gőz felett megolvasztott csokoládéval.
A hűtőben hagyom pár órát összeérni, majd  szép szeletekre vágom.

Karamellás Vienetta szelet 4.20/5 (5 értékelés)

Eta (27 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére