Főoldal / Desszertek / Karamellás Vienetta szelet

Karamellás Vienetta szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Karamellás Vienetta szelet

Karamellás Vienetta szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 9 db tojás
  • 18 dkg porcukor
  • 18 dkg liszt
  • 6 g sütőpor

A krémhez:

  • 2 cs. tejszín ízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 30 dkg vaj
  • 15 dkg étcsokoládé

A karamellhez:

  • 25 dkg kristály cukor
  • 2 dl víz
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A 25 dkg kristály cukrot karamellizálunk. Mikor szép barnás a színe felöntjük kb 2 dl vízzel és hagyjuk lassan forrni, majd addig kevergetjük míg a karamell elolvad. Hagyjuk elforrni, hogy besűrűsödjön.
Ha kihűlt nyúlósnak kell lennie.

A tojásokat a cukorral habosra keverjük,majd hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet.
Egy 40× 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A massza 1/3-át a tepsibe simítjuk.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Így járunk el a második és a harmadik lappal is. Amikor a lapok kihűltek függőlegesen kettőbe vágjuk őket, tehát hat lapunk lesz.

A pudingot a cukorral, és a tejjel simára keverjük. Sűrűre felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A kihabosított vajhoz hozzá adagoljuk a kihűlt pudingot és a karamellt. Jó habosra kikeverjük.

A piskóta csíkokat a krémmel összetöltjük, és minden réteget meglocsolunk gőz felett megolvasztott csokoládéval.
A hűtőben hagyom pár órát összeérni, majd  szép szeletekre vágom.

Karamellás Vienetta szelet 3.78/5 (9 értékelés)

Eta (49 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére