Karamellás Vienetta szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A karamellhez:
|
|
Elkészítés:
A 25 dkg kristály cukrot karamellizálunk. Mikor szép barnás a színe felöntjük kb 2 dl vízzel és hagyjuk lassan forrni, majd addig kevergetjük míg a karamell elolvad. Hagyjuk elforrni, hogy besűrűsödjön.
Ha kihűlt nyúlósnak kell lennie.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük,majd hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet.
Egy 40× 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A massza 1/3-át a tepsibe simítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Így járunk el a második és a harmadik lappal is. Amikor a lapok kihűltek függőlegesen kettőbe vágjuk őket, tehát hat lapunk lesz.
A pudingot a cukorral, és a tejjel simára keverjük. Sűrűre felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A kihabosított vajhoz hozzá adagoljuk a kihűlt pudingot és a karamellt. Jó habosra kikeverjük.
A piskóta csíkokat a krémmel összetöltjük, és minden réteget meglocsolunk gőz felett megolvasztott csokoládéval.
A hűtőben hagyom pár órát összeérni, majd szép szeletekre vágom.