Főoldal / Desszertek / Mirinda szelet Erzsike konyhájából

Mirinda szelet Erzsike konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mirinda szelet Erzsike konyhájából

Mirinda szelet Erzsike konyhájából

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 8 db tojás
  • 8 ek.cukor
  • 9 ek. hideg víz
  • 10 ek. liszt
  • 3 ek. étkezési keményítő
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 5-6 ek.  kakaópor
  • 5 dkg csokoládé

A túrókrémhez:

  • 50 dkg túró
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor

A narancsos réteghez:

  • 8 dl szénsavas narancsos üdítő
  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 1 ek.cukor
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat összekeverjük a cukorral és vaníliás cukorral. Beleszitáljuk a liszt-keményítő-sütőpor keverékét,  hozzáadjuk a vizet és jól összekeverjük. Hozzáadjuk a kakaóport, belereszeljük a csokit. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. Először 2 evőkanál tojáshabot összekeverünk a tésztával, majd óvatosan beleforgatjuk az összes kemény habot. Sütőpapírral bélelt, kikent tepsibe öntjük, és közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt megsütjük.

A túrókrém alapanyagait jól kikeverjük.

A narancsos réteghez valókból sűrű krémet főzünk. Kihűtjük, de közben folyamatosan meg-meg kevergetjük.

A kihűlt piskótára kenjük a túrót, majd ráöntjük és elsimítjuk a langyosra hűlt narancsos krémet. Hűtőbe tesszük és hagyjuk megdermedni.

Kockákra vágva tetszés szerint díszítve kínáljuk.

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (41 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére