Főoldal / Desszertek / Meggyes piramis tejszínes vaníliás krémmel

Meggyes piramis tejszínes vaníliás krémmel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Meggyes piramis tejszínes vaníliás krémmel

Meggyes piramis tejszínes vaníliás krémmel

Hozzávalók:

  • 250 grammos előhűtött leveles tészta
  • 1 üveg magozott cukrozott meggy

A krémhez:

  • 4 dl cukrozott habtejszín vagy hulala
  • 3 dl tej
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 3 ek. kristálycukor
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A leveles tésztát kitekerjük. Lisztezett munkalapra helyezzük. A rövidebb oldalánál kezdve 10 db 4 cm-es csíkokra vágjuk.
A meggyet a levétől lecsepegtetjük.
Veszünk egy csíkot,majd egy kicsit a nyújtófával nyújtunk rajta felső és az alsó részen is, hogy könnyen feltudjuk tekerni.
Végigrakjuk meggy szemekkel és feltekerjük. A végeit összecsípjük.
Mind a tíz csíknál így járunk el, majd sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk.
Egy fogpiszkálóval megszurkáljuk a rudakat, hogy a gőz távozhasson belőle sütés közben. 180 fokra előmelegített sütőben kb 15-17 perc alatt megsütjük.

Míg hűlnek a meggyes tésztacsíkok, elkészítjük a krémet.

A pudingot a cukrokkal, és a tejjel simára keverjük, majd sűrűre megfőzzük. Kihűtjük.

A tejszínt kemény habbá verjük.
A pudingot egy tálba tesszük  hozzáadunk 3-4 ek. tejszínt és elkeverjük, majd apránként beledolgozzuk a többi tejszínhabot.

A sütemény összeállítása:
Egy tálcára teszünk 4 csík meggyes tésztát.
Megkenjük krémmel, rásorakoztatunk 3 csík tésztát amit szintén megkenünk a krémmel. Következik kettő tészta csík, rá a krém amire ráillesztjük az utolsó tésztacsíkot.

A megmaradt krémmel szépen bevonjuk a piramist.
Ízlés szerint díszítjük.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap, szeletelve kínáljuk.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére