Főoldal / Desszertek / Málnamisu

Málnamisu

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Málnamisu

Málnamisu

Hozzávalók:

  • 500 g mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg porcukor

A málnás sziruphoz:

  • 20 dkg málna
  • 2 ek. cukor
  • 70 ml víz

A rétegezéshez:

  • 20 dkg málna
  • 1 cs. cukrozott babapiskóta

A tetejére:

  • málnaszemek
Elkészítési idő:20 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A sziruphoz a málnát a vízzel és a cukorral összeforraljuk, majd egy szűrőn átszűrjük, hogy mag ne maradjon benne.

A mascarponet kikeverjük a porcukorral, majd beleforgatjuk a felvert tejszínt.

Egy tálba rétegezzük a hozzávalókat az alábbiak szerint. A babapiskótákat egy-egy pillanatra a málnás szirupba mártjuk, majd egy sort leteszünk a tál aljára. Erre jön egy réteg masrarpones krém, majd málnaszemek. Újra babapiskótás réteg, krém, málnaszemek…stb.
A legfelső réteg krém legyen.

Ha marad a málnaszirupból, tegyük vissza a tűzre, adjunk hozzá egy kávéskanál étkezési keményítőt, sűrítsük be és simítsuk a desszert tetejére. (Ezt sűrítés nélkül is megtehetjük, de akkor lecsurog a tál oldalán végig a desszert aljáig.)

Tegyük a hűtőbe pár órára de a legjobb, ha egy egész éjszakát pihen, hogy az ízek összeérjenek és a piskóta megpuhuljon.
Tálalás előtt a tetejét málna szemekkel díszítjük.

Tipp / megjegyzés:
Az elkészítési idő a hűtés idejét nem tartalmazza!

Mentés

Mentés

Mentés

Málnamisu 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (609 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére