Főoldal / Desszertek / Fehér csokoládépuding

Fehér csokoládépuding

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehér csokoládépuding

Fehér csokoládépuding

Hozzávalók:

  • 5 dl tej
  • 80 g fehér csokoládé
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • 60 g cukor
  • 10 g zselatin
  • 2,5 dl habtejszín
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Melegítsük meg a tejet, majd adjuk hozzá és oldjuk fel benne a csokit A zselatint keverjük el kevés meleg vízben, majd adjuk a csokis tejhez. Hevítsük fel az egészet, és kevergetés közben oldjuk fel benne a zselatint. Majd húzzuk le a tűzről.

A tojásokat válasszuk szét sárgájára és fehérjére, majd a 3 sárgáját cukorral és a vaníliás cukorral együtt keverjük habosra.

Miután a csokis tej lehűlt, keverjük bele a cukros-tojássárgájás masszát és tegyük 2-3 órára hűtőszekrénybe, amíg besűrűsödik.

Verjünk kemény habot a tojásfehérjéből és a tejszínből külön-külön.
Vegyük ki a csokis krémet a hűtőből, majd forgassuk bele a tojás és a tejszínhabot. Osszuk el poharakba, majd tegyük vissza a hűtőbe legalább 2 órára.

Ez a puding lazább szerkezetű, ezért nem fog keményre megdermedni. Tálalás előtt szórjuk meg reszelt fehér csokival.

Fehér csokoládépuding 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (641 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére