Főoldal / Szárnyas Ételek / Rántott csirkecomb tepsiben sütve

Rántott csirkecomb tepsiben sütve

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Rántott csirkecomb tepsiben sütve

Rántott csirkecomb tepsiben sütve

Hozzávalók:

  • 1 kg alsó-felső csirkecomb

A páchoz:

  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 kk. őrölt bors
  • 1 tk. só
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma

A panírozáshoz:

  • 15 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 2 ek. tej
  • 20 dkg zsemlemorzsa

A locsoláshoz:

  • étolaj
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A combokat megtisztítjuk és megmossuk.
A joghurtot sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük. Egy zacskóba tesszük a combokat majd ráöntjük a joghurtos keveréket.
A zacskó száját bekötjük és a csirkét jól összerázzuk az öntettel. Egy órára hűtőbe tesszük.

Egy tepsit vékonyan kikenünk étolajjal.
A tojásokat a tejjel és sóval felverjük.

A combokat kivesszük a zacskóból és először lisztbe, majd a tojásba végül a morzsába forgatjuk.
Tepsibe sorakoztatjuk. Étolajjal meglocsoljuk őket.

Lazán befedjük a tepsit alufóliával, és fél órára 200 fokos sütőbe tesszük. A fél óra leteltével a húsdarabokat megfordítjuk, újra lefedjük és még negyed órára visszatesszük a sütőbe. Ezután levesszük az alufóliát és tíz perc alatt megpirítjuk az ételt.

Ízlés szerinti körettel és salátával kínáljuk.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (265 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére