Főoldal / Sertés ételek / Mustáros tarja tükörtojással, burgonyaforgács körettel

Mustáros tarja tükörtojással, burgonyaforgács körettel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mustáros tarja tükörtojással, burgonyaforgács körettel

Mustáros tarja tükörtojással, burgonyaforgács körettel

Hozzávalók:

(2 személyre)

  • 4 szép szelet tarja
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • 2 ek. mustár

A tetejére:

  • 4 db tojás

A burgonyaforgácshoz:

  • 50-60 dkg burgonya
  • 1,5-2 dl tej
  • 4 ek. liszt
  • 1egész tojás
  • 1 csipet só

A sütéshez:

  • étolaj
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A köret:
Körben lehámozzuk a burgonya héját majd megmossuk.
Aztán tovább is körben, vékonyan vágjuk tovább úgy, hogy hosszú burgonyaforgácsokat kapjunk.

Palacsintatésztát készítünk kevés tejből, lisztből, sóból, 1tojás sárgájából és a habbá vert fehérjéből. (A tésztába a tojáshabot csak közvetlen sütés előtt tesszük.)
A forgácsokat egyenként belemártjuk a tésztába és rögtön bő, forró olajba tesszük, aranysárgára sütjük.
Papírtörlőre szedjük, kevés sóval meghintjük.

A hús készítése:
A hús szeleteket kiklopfoljuk, sóval és őrölt borssal megszórjuk mind két oldalát.
Mustárral bekenjük.
1 órát állni hagyjuk, majd étolajon, felhevített serpenyőben szép pirosra sütjük.

Minden hússzelet tetejére 1 tükörtojást készítünk, majd a burgonya forgáccsal kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Mentés

Mentés

Mustáros tarja tükörtojással, burgonyaforgács körettel 5.00/5 (2 értékelés)

Vass Lászlóné (270 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére