Főoldal / Desszertek / Eperhabos csokoládés szelet

Eperhabos csokoládés szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Eperhabos csokoládés szelet

Eperhabos csokoládés szelet

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 14 dkg finomliszt
  • 2 ek. kakaópor
  • 2 kk. sütőpor
  • 4 db tojás
  • 2 ek. hideg víz
  • 1 csipet só
  • 14 dkg kristálycukor
  • 1 cs. vaníliás cukor

A krémhez:

  • 2 dl habtejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg eper
  • 10 g zselatin
  • 2 dl natúr joghurt

A mázhoz:

  • 1 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 1 ek. eperlé
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 10 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük 10 -12 perc alatt elektromos habverővel.
A vizet hozzá adva tovább verjük majd hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport.
30×34 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a kakaós tésztamasszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Az epret botmixerrel pürésítjük. Átszűrjük, hogy a magok ne kerüljenek bele. A levéből félreteszünk 1 evőkanállal a mázhoz.
1 dl eperlében feloldjuk a zselatint.

A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral. Beleforgatjuk az összeturmixolt epret, a joghurtot, és az eperlében feloldott zselatint. A hűtőbe tesszük dermedni.

A kihűlt piskótalapot hosszában 3 részre vágjuk. A krémmel betöltjük, majd az oldalára is kenünk.

A mázhoz valókat kikeverjük és a tészta tetejére simítjuk.
Az oldalát ízlés szerint megszórhatjuk reszelt csokoládéval is.
Hűtőbe tesszük pár órára, majd szeletelve kínáljuk.

Ebből a mennyiségből 10 nagy szelet sütemény lesz.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


6 Hozzászólások

  1. Hey there, You have performed a great job. I’ll definitely digg it and in my opinion recommend to my friends. I’m sure they will be benefited from this site.

  2. Have you ever thought about creating an ebook or guest authoring on other blogs? I have a blog based on the same subjects you discuss and would really like to have you share some stories/information. I know my viewers would value your work. If you’re even remotely interested, feel free to send me an e-mail.

  3. Fantastic goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you’re just too fantastic. I actually like what you have acquired here, really like what you are saying and the way in which you say it. You make it entertaining and you still care for to keep it wise. I cant wait to read much more from you. This is actually a great website.

  4. Hello! I just would like to give a huge thumbs up for the great info you have here on this post. I will be coming back to your blog for more soon.

  5. Good day! I simply would like to give a huge thumbs up for the great info you have right here on this post. I might be coming back to your blog for more soon.

  6. Nice post. I was checking constantly this blog and I’m impressed! Very useful info specifically the last part :) I care for such information much. I was looking for this certain information for a long time. Thank you and best of luck.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére