Eperhabos csokoládés szelet
Hozzávalók:A piskótához:
A krémhez:
A mázhoz:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük 10 -12 perc alatt elektromos habverővel.
A vizet hozzá adva tovább verjük majd hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport.
30×34 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a kakaós tésztamasszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Az epret botmixerrel pürésítjük. Átszűrjük, hogy a magok ne kerüljenek bele. A levéből félreteszünk 1 evőkanállal a mázhoz.
1 dl eperlében feloldjuk a zselatint.
A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral. Beleforgatjuk az összeturmixolt epret, a joghurtot, és az eperlében feloldott zselatint. A hűtőbe tesszük dermedni.
A kihűlt piskótalapot hosszában 3 részre vágjuk. A krémmel betöltjük, majd az oldalára is kenünk.
A mázhoz valókat kikeverjük és a tészta tetejére simítjuk.
Az oldalát ízlés szerint megszórhatjuk reszelt csokoládéval is.
Hűtőbe tesszük pár órára, majd szeletelve kínáljuk.
Ebből a mennyiségből 10 nagy szelet sütemény lesz.