Málnás Túró Rudi torta
Hozzávalók:(26 cm-es formához) A tésztához:
A málnazseléhez:
A túrós töltelékhez:
A csokoládé ganache-hoz:
A díszítéshez: (ízlés szerint)
|
|
Elkészítés:
Az egész tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A lisztet keverjük össze a sütőporral és a kakaóval, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához és óvatosan keverjük össze.
Egy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd simítsuk bele a masszát. Helyezzük be a 150 fokra előmelegített sütőbe, és légkeveréssel süssük 15 percig. Ha megsült, vegyük ki a formából, húzzuk le róla a papírt, majd hűtsük ki teljesen.
A málnazselé hozzávalóit a zselatin kivételével egy kisebb lábosban főzzük 2-3 percig, hogy a málna összeessen. Majd egy szűrőn nyomjuk át, hogy a magokat kiszűrjük belőle. A zselatint elkeverjük a langyos málnapépben és alacsony lángon addig melegítjük, míg teljesen feloldódik benne. Vegyük le a tűzről, hűtsük langyosra, addig készítsük el a túrókrémet.
A málnazseléből keveset elveszünk. Szilikonos pralinéformába 1-1 kávéskanálnyit teszünk, majd hűtőben kidermesztjük. Így mutatós díszeket készíthetünk a tortánk tetejére.
A krémtúrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és héját, valamint a tejfölt tegyük egy tálba és keverjük össze.
A vizet forraljuk fel, majd oldjuk fel benne a zselatint. Kevergessük, amíg langyosra hűl, majd öntsük a túrós krémhez és keverjük el alaposan. A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, forgassuk a túrós krémbe.
A kihűlt piskótalapot helyezzük vissza a kapcsos tortaformába, majd simítsuk rá a túrókrém felét. Tegyük be a fagyasztóba 10 percre, majd óvatosan oszlassuk el rajta a langyos málnazselét.
Újra tegyük vissza a fagyasztóba 10 percre, míg a zselé megszilárdul, végül simítsuk rá a maradék túrókrémet. Tegyük a hűtőbe 2-3 órára (akár egy egész éjszakára) ami alatt teljesen megszilárdul.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd levesszük a gőzről, és állandó keverés mellett belecsurgatjuk a tejszínt, és szép csomómentesre elkeverjük. A sűrű csokoládékrémet a torta tetejére kanalazzuk, és egy spatula segítségével óvatosan elsimítjuk.
Dermedésig visszatesszük a hűtőbe, majd tejszínhabbal, csokoládéforgáccsal, olvasztott csokival, málnaszemekkel és a málnazseléből készített díszekkel dekoráljuk.
Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Tipp / megjegyzés:
Az elkészítési idő a hűtési időt nem tartalmazza.
Málnaszezonban friss málnával bőven megpakolva a tetejét mennyei desszert lehet belőle.
Persze, így mirelittel is fenséges volt.