Főoldal / Torták / Málnás Túró Rudi torta

Málnás Túró Rudi torta

Málnás Túró Rudi torta

Málnás Túró Rudi torta

Hozzávalók:

(26 cm-es formához)

A tésztához:

  • 8 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 1/2 sütőpor
  • 1 dkg kakaó
  • 2 db tojás

A málnazseléhez:

  • 15 dkg mirelit málna
  • 1 dl víz
  • 2 ek. cukor
  • 10g zselatin

A túrós töltelékhez:

  • 40 dkg natúr krémtúró (pl: Aldi)
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 dl hulala tejszín (vagy habtejszín)
  • 10 g zselatin (pl: Horváth Rozi)
  • 1 dl víz

A csokoládé ganache-hoz:

  • 10 dkg csokoládé (70 %-os)
  • 1 dl tejszín

A díszítéshez: (ízlés szerint)

  • 1 dl tejszín
  • csokoládé forgács
  • olvasztott csokoládé
  • málnaszemek
  • málnazselé dísz
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az egész tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A lisztet keverjük össze a sütőporral és a kakaóval, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához és óvatosan keverjük össze.
Egy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd simítsuk bele a masszát. Helyezzük be a 150 fokra előmelegített sütőbe, és légkeveréssel süssük 15 percig. Ha megsült, vegyük ki a formából, húzzuk le róla a papírt, majd hűtsük ki teljesen.

A málnazselé hozzávalóit a zselatin kivételével egy kisebb lábosban főzzük 2-3 percig, hogy a málna összeessen. Majd egy szűrőn nyomjuk át, hogy a magokat kiszűrjük belőle. A zselatint elkeverjük a langyos málnapépben és alacsony lángon addig melegítjük, míg teljesen feloldódik benne. Vegyük le a tűzről, hűtsük langyosra, addig készítsük el a túrókrémet.
A málnazseléből keveset elveszünk. Szilikonos pralinéformába 1-1 kávéskanálnyit teszünk, majd hűtőben kidermesztjük. Így mutatós díszeket készíthetünk a tortánk tetejére.

A krémtúrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és héját, valamint a tejfölt tegyük egy tálba és keverjük össze.
A vizet forraljuk fel, majd oldjuk fel benne a zselatint. Kevergessük, amíg langyosra hűl, majd öntsük a túrós krémhez és keverjük el alaposan. A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, forgassuk a túrós krémbe.

A kihűlt piskótalapot helyezzük vissza a kapcsos tortaformába, majd simítsuk rá a túrókrém felét. Tegyük be a fagyasztóba 10 percre, majd óvatosan oszlassuk el rajta a langyos málnazselét.
Újra tegyük vissza a fagyasztóba 10 percre, míg a zselé megszilárdul, végül simítsuk rá a maradék túrókrémet. Tegyük a hűtőbe 2-3 órára (akár egy egész éjszakára) ami alatt teljesen megszilárdul.

A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd levesszük a gőzről, és állandó keverés mellett belecsurgatjuk a tejszínt, és szép csomómentesre elkeverjük. A sűrű csokoládékrémet a torta tetejére kanalazzuk, és egy spatula segítségével óvatosan elsimítjuk.

Dermedésig visszatesszük a hűtőbe, majd tejszínhabbal, csokoládéforgáccsal, olvasztott csokival, málnaszemekkel és a málnazseléből készített díszekkel dekoráljuk.

Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

Tipp / megjegyzés:
Az elkészítési idő a hűtési időt nem tartalmazza.
Málnaszezonban friss málnával bőven megpakolva a tetejét mennyei desszert lehet belőle.
Persze, így mirelittel is fenséges volt.

Mentés

Mentés

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére