Főoldal / Desszertek / Hajdina és rizslisztes palacsinta eperrel, juharsziruppal

Hajdina és rizslisztes palacsinta eperrel, juharsziruppal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hajdina és rizslisztes palacsinta eperrel, juharsziruppal

Hajdina és rizslisztes palacsinta eperrel, juharsziruppal

Hozzávalók:

  • 300 ml mandulatej/rizstej
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 75 g mandula (egész vagy hántolt)
  • 100 g hajdina liszt
  • 100 g rizsliszt
  • 2 csapott teáskanál sütőpor
  • 1 érett banán
  • olívaolaj a serpenyőbe
  • eper

A tálaláshoz:

  • juharszirup
  • görög natúr joghurt
  • bogyós gyümölcsök (eper, áfonya, málna…stb)
Elkészítési idő:15 percFogyókúrás:igen
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:2 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Öntsük a tejet, a vanília kivonatot, a mandulát, a liszteket és a sütőport a turmixgépbe.
Hámozzuk meg és adjuk hozzá a banánt, majd turmixoljuk simára.

Tegyünk egy nagy teflon serpenyőbe 1 evőkanál olívaolajat. Közepes lángon melegítsük.
Amikor forró, tegyünk a serpenyőbe 3 evőkanál tésztát. (kör alakban terüljön szét, mint egy palacsinta)

Szeleteljünk fel epret és nyomjuk a szeleteket a tészta tetejébe, majd süssük 4 percig, vagy amíg szépen megbarnul az alja.
Fordítsuk át, és süssük még kb 2 percig, vagy amíg aranysárgára sül a másik oldala is.

Töröljük ki a serpenyőt konyhai papír törlővel és ismételjük meg a folyamatot.
Tálaláskor juharsziruppal öntözzük meg a palacsintákat. (ki ne hagyjuk mert nagyon finom!)
Tegyünk mellé 1-2 evőkanálnyi joghurtot és bogyós gyümölcsöket.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szandra (37 Recept)

Szandra vagyok, a www.cookingwithfantasy.com bloggere. Saját blogomon igyekszem minél gyakrabban izgalmas történetekkel, és fantáziadús receptekkel szolgálni Neked. :)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére