Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Non plus ultra

Non plus ultra

 Non plus ultra

Non plus ultra

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 3 db tojássárgája
  • 3 ek. porcukor
  • 1 tk. reszelt narancshéj

A habcsókhoz:

  • 3 db tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor

A töltelékbe:

  • baracklekvár
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet a vajjal összemorzsoljuk. A cukrot, a tojássárgáját és a narancshéjat is hozzáadjuk és kidolgozzuk a tésztát.
Lisztezett felületen 3-4 mm vékonyra kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A korongokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.

A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A keményre felvert habot beletöltjük egy csillagcsővel ellátott habzsákba és a tészták tetejére halmot nyomunk belőle.

160 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük. Lekapcsoljuk a sütőt és még 5 percen át pihentetjük bent a süteményeket.

A kihűlt süteményeket baracklekvárral összeragasztjuk és tálalhatjuk is.

Szólj hozzá!

A lap tetejére