Diós meggykrémes szelet
Hozzávalók:
A tésztához:
- 10 dkg tönköly liszt világos
- 8 dkg darált dió
- 5 db tojás
- 2,5 dkg DW negyedannyi cukorhelyettesítő
- ( vagy 10dkg cukor )
- 6 g sütőpor
- 1 mk. fahéj
- 1 db citrom héja-reszelve
A krémhez:
- 40 dkg meggy-magozva
- 2 dl meggylé
- 2 dkg DW negyedannyi cukorhelyettesítő
- (vagy 8 dkg cukor)
- 4 dkg vaníliás puding por
- 20 dkg vaj
A tetejére:
- 2 dkg olvasztott étcsokoládé
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A piskótához a tojás fehérjével cukorpótlóval kemény habot verünk. Belekeverjük a tojások sárgáját, majd a sütőporos lisztet.
25×25 cm-es tepsibe simítjuk és 170 fokra előmelegített sütőben kb 12 perc alatt megsütjük.
A krémhez 1 dl meggylével, és a cukorpótlóval puhára főzzük a meggyet. Pürésítjük és besűrítjük a maradék meggylében elkevert pudingporral.
Miután kihűlt belekeverjük a vajat.
A kihűlt piskótalapot ketté vágjuk és a meggyes krémmel megtöltjük. A krémből a tetejére is kerül, majd olvasztott csokoládéval díszítjük.
Mentés
Mentés
A konyha világa (83 Recept)Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket.
Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve:
A konyha világa