Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Karácsonyi sütemény – Preckedli

Karácsonyi sütemény – Preckedli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Karácsonyi sütemény – Preckedli

Karácsonyi sütemény - Preckedli

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt (én fele RL60-as fehér rozslisztet adtam hozzá)
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 csipet só
  • 20 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 3 egész tojás
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg zsír
  • 1 citrom leve és reszelt héja

Tetejére:

  • 1 egész tojás
  • 6 ek cukor (barna nádcukrot tettem hozzá)
  • 6 ek darált/durvára vágott törökmogyoró/dió
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy tálban tesszük, és alaposan összedolgozzuk. A tésztát folpackba csomagolva 1 órát a hűtőben hagyjuk pihenni.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tepsiket kibélelünk sütőpapírral. Egy edénykében összekeverjük a cukrot a mogyoróval/dióval. Egy másik edénykében egy egész tojást kicsit felverünk.

A tésztát kettévesszük, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni. Az egyik bucit elnyújtjuk. (Az eredeti recept szerint kb. 1 cm vastagra. Nekem 0,5 cm-re sikerült.) Tetszőleges formával vagy formákkal kiszaggatjuk a sütiket.

Lekenjük a tojással, és meghintjük a cukros keverékkel. A sütiket a tepsibe fektetjük, kicsi helyet hagyva a preckedlik között.

Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 15-20 perc alatt megsütjük. (Nekem 15 perc alatt tökéletesen átsült.) Rácson hagyjuk kihűlni. Légmentesen zárható fémdobozban tároljuk. Sokáig eláll.

Értékeld a receptet

Joó Ibolya (71 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére