Főoldal / Desszertek / Máglyarakás

Máglyarakás

Máglyarakás

Máglyarakás

Hozzávalók:

  • 6 szép alma
  • 8 szikkadt zsemle
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 15 dkg margarin
  • 1 liter tej
  • 4 tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 15 dkg cukrozott darált dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg sárgabarack lekvár
  • a tepsi kikenéséhez: sütőmargarin
  • zsemlemorzsa
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

Az almákat megmossuk, félbevágjuk, magházukat kimetsszük, húsukat vékonyan fölszeleteljük. Az almát a vajon kevés cukorral és a fahéjjal megpároljuk.

Egy kb. 30×20 centis, magas falú tepsit kivajazunk, morzsával behintjük.
A zsemléket 1 centi vastagra fölszeleteljük, és a felét a tepsiben szétterítjük.

A tojások sárgáját a megmaradt margarinnal, a fele porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, felöntjük a tejjel és jól kikeverjük.
Ezután a zsemlére locsoljuk, kissé átforgatjuk, hogy mindenhol egyformán érje.

Az almát egyenletesen ráhalmozzuk,és megszórjuk darált cukrozott dióval, majd a maradék zsemlével beborítjuk. Óvatosan meglocsoljuk a maradék tejes öntettel.
A barackízt egy kevés vízzel simára keverjük, és háromnegyedével megkenjük a tetejét.
Sütőben, közepes lánggal (180 °C , légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 30 percig sütjük.

Ezalatt a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a maradék cukrot és lekvárt is hozzáadjuk.
A máglyarakás tetejére kenjük, és visszatoljuk a sütőbe.

A lángot mérsékeljük, és még kb.15 percig sütjük. (amíg elkezd pirulni a teteje)
Melegen kockákra vágva, porcukorral megszórva tálaljuk.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére