Főoldal / Egytálételek / Rakott brokkoli

Rakott brokkoli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rakott brokkoli

Rakott brokkoli 2

Hozzávalók:

  • 50 dkg brokkoli
  • 50 dkg rizs
  • ½ zöldpaprika 
  • 2 szál füstölt kolbász
  • só, őrölt bors, delikát
  • 5 dl tejföl
  • 3-4 gerezd fokhagyma
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, sós vízben megpároljuk, majd lecsepegtetjük.

A rizst kevés olajon lepirítjuk, majd dupla mennyiségű vízzel felengedjük. Sóval, őrölt borssal, delikáttal ízesítjük, beletesszük a fél zöldpaprikát, majd fedő alatt puhára pároljuk.

Egy tűzálló tepsit kivajazunk, majd a brokkoli felét a tepsi aljába halmozzuk.

Ráhelyezünk egy sor rizst, amit a zúzott fokhagymával elkevert tejföllel fedünk be, és a karikára vágott füstölt kolbásszal beterítünk.

Tetejére halmozzuk a brokkoli másik felét, amit bőségesen befedünk tejföllel.

Előmelegített sütőbe helyezzük, és készre sütjük.

Értékeld a receptet

huszanke (38 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére