Főoldal / Desszertek / Anikó szelet

Anikó szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Anikó szelet

Anikó szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 5 db tojás
  • 17 dkg cukor
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl víz
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 ek. kakaópor (cukrozatlan)

A krémhez:

  • 8 dl tej
  • 2 cs. vanília ízű főzős pudingpor
  • 9 ek. cukor

A tetejére:

  • 3 dl habtejszín (cukrászhab)

A szóráshoz:

  • kakaópor (cukrozatlan)
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

(Tepsi mérete: 20 cm x 36 cm)

Kézi mixerrel először az egész tojásokat a cukorral habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat is. A tojásos-cukros keverékbe belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.

A szokásos módon megfőzzük a pudingot.
Sütőpapírral bélelt tepsibe a tésztamasszának több, mint a felét beleöntjük, majd egyenletesen elsimítjuk. A maradék tésztamasszába belekeverjük a kakaóport és tetszés szerint rákanalazgatjuk a sárga tésztamasszára. A még meleg pudingot pedig a nyers tésztamasszára egyenletesen ráöntjük (simítjuk), és előmelegített sütőben 170 fokon kb. 25-30 percig sütjük (tűpróba).

A felvert, kemény tejszínhabot a megsült és a már kihűlt sütemény tetejére egyenletesen rákenjük, azt pedig megszórjuk kakaóporral.
Tálalás előtt szép, egyforma szeletekre felvágjuk.

Anikó szelet 3.57/5 (7 értékelés)

Tündi konyha (124 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére