Főoldal / Sertés ételek / Krémsajtos bundában sült hússzeletek

Krémsajtos bundában sült hússzeletek

 Krémsajtos bundában sült hússzeletek

Krémsajtos bundában sült hússzeletek

Hozzávalók:

  • 12-13 szelet hús
  • 4 dl tej
  • 12 ek. liszt
  • 2 db tojás
  • 2 db natúr tömlős krémsajt (200g)
  • 1 ek. étolaj
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 2-3 gerezd fokhagyma (zúzott)
  • só (ízlés szerint)

A sütéshez:

  • étolaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A felszeletelt húst megmossuk, kiklopfoljuk és megsózzuk.

A tojásokat a tömlős sajttal, az őrölt fekete borssal, a zúzott fokhagymával és az étolajjal jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a lisztet. Az egészet alaposan, csomómentesre összekeverjük.

A hússzeleteket alaposan belemártogatjuk a sajtos masszába, majd bő, forró olajban mindkét oldalát megsütjük.
Ízlés szerinti körettel kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:

Ez a krémsajtos bunda mennyiség 13 db hússzeletre van megadva, de ha Te kevesebb adagot készítesz, könnyen kiszámolhatod a neked megfelelő mennyiséget … 1 dl tejhez 3 ek. lisztet kell adni. Vagyis a 6-7 db húshoz 2 dl tej és 6 ek. liszt kell kb. A tömlős krémsajtból és a tojásból is elég 1-1 db. Fokhagymából is csak 1-2 gerezd kell.

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére