Főoldal / Levesek / Almás sütőtök krémleves

Almás sütőtök krémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Almás sütőtök krémleves

Almás sütőtök krémleves

Hozzávalók:

  • 2 db édes alma
  • 50 dkg felkockázott sütőtök
  • 1 kisebb lilahagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek. olívaolaj
  • 2-3 ek. barna cukor
  • csipet só
  • csipet őrölt színes bors
  • 1 mk. őrölt fahéj
  • 2 dl habtejszín
  • 5-6 dl almalé

A karamellizált almához:

  • 2-3 db édes alma
  • 2-3 ek. barna cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 mk. őrölt fahéj
  • 1 dl almalé
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 3 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az almát pucoljuk meg, majd távolítsuk el a magházat, és vágjuk fel apró kockákra. A sütőtököt szintén vágjuk fel apró kockákra. A lilahagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.

A vajat és az olívaolajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután szórjuk meg a barna cukorral, és kevergetve karamellizáljuk még pár pillanatig, majd adjuk hozzá a felkockázott sütőtököt. Szórjuk meg ízlés szerint őrölt fahéjjal, egy csipet sóval, színes borssal, keverjük össze, és öntsük fel az almalével, majd főzzük félpuhára.

Amikor a sütőtök már félpuhára főtt, adjuk hozzá a felkockázott almát, ha szükséges ízesítsünk utána, majd főzzük puhára. Ezután turmixoljuk össze, majd adjuk hozzá a tejszínt, tegyük vissza a tűzre, és állandó keverés mellett melegítsük egy kicsit össze a levest, de főzni már nem kell.

Az almát pucoljuk meg, majd távolítsuk el a magházat, és ízlés szerint kockázzuk fel.

A cukrot tegyük egy serpenyőbe, majd állandó kevergetés mellett, karamellizáljuk pár pillanatig. Ezután adjuk hozzá a felkockázott almát, szórjuk meg a vaníliás cukorral, és az őrölt fahéjjal, majd keverjük össze, és öntsük fel az almalével. Fedjük le a serpenyőt, és pár perc alatt pároljuk puhára az almát, majd vegyük le a fedőt, és addig karamellizáljuk, még a leve szinte teljesen elpárolog.

Tálaláskor merjük a krémlevest tányérba, majd kanalazzuk rá a karamellizált almát, és úgy kínáljuk.

Értékeld a receptet

Gizi (319 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére